Sikeres volt az I. Sárospatak Kupa

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövettség szervezésében látogatott el városunkba az általuk rendezett Chess in the City sakkverseny sorozat, mely a megye több helyszínén is megrendezésre került vagy kerül majd. Az I. Sárospatak Kupa Nemzetközi egyéni értékszámszerző sakkverseny a város jubileumi eseményeinek része volt.

Sárospatak elmúlt 50 évének legnagyobb sportsikereit a sakk hozta, hiszen korábban a város sakkcsapata éveken át NBI-es mezőnyben játszott. Éppen ezért is szerette volna a városvezetés az idei jubileumi évben, ha ezt a verseny itt is megrendezik, valamint nem titkolt cél volt az is, hogy a sakkot megkedveltessék az utánpótlással.

Több, mint 50 versenyző (köztük hazai, ukrán és szlovák) nevezett a négy napos megmérettetésre. Közülük a legfiatalabb 6, míg a legidősebb 86 éves volt. Ez is jól mutatja, hogy a sakk minden korosztályt meg tud szólítani.

A helyi illetve a versenysorozat szervezői pozitívan értékelték a négy napot, így egyértelművé vált, hogy Sárospatak a későbbiekben is otthont adhat egy ilyen rangos nemzetközi versenynek.

Feltöltő

Fel