Gasztro Party a Bodrog partján

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Sárospatak Város Önkormányzata a Gasztro Party nevezetű főzőversenyét. A város idén ünnepli újra várossá nyilvánításának 50. évfordulóját, melyet több eseménnyel is megünnepel, az egyik ilyen volt a Bodrog partján megtartott esemény, melyen 17 csapat sütött-főzött. A város intézményei, cégek, vállalkozók és magánszemélyek nagyon különböző és egyben nagyon különleges ételeket főztek, ki bográcsban, ki pedig tárcsán. A zsűrinek sem volt könnyű dolga, ezt jól mutatta, hogy az első három helyezetten túl több különdíjat is kiosztottak.

Reggel kilenc órától lobogott a tűz a bográcsok alatt, sistergett az olaj a hagymával és szállt a füst a Bodrog partján. Nem véletlen, hisz a Gasztro Party résztvevői főzték ételeiket. Sárospatak Város Önkormányzatának új keletű főzőversenyén 17 csapat tett-vett a bográcsok mellett, hogy minél különlegesebb étellel nyűgözze le a szakmai zsűrit. Járcsics Emilnek (executive chef), Márki Bertalannak (mesterszakács) és Mandzsák Bélának (executive chef) nem volt könnyű dolga, hisz hiába, hogy egy amatőr főzőversenyen kellett bíráskodniuk, a résztvevők olyan finom és változatos ételeket tettek eléjük, melyek közül nehéz volt dönteniük. Végül az alábbi eredmény született.

I. helyezett: Eszter és a Mókusok – Zöldséges Halleves
II. helyezett: Egészséfek – Borzas Harcsa
III. helyezett: Carolina Óvoda – Babgulyás
Különdíj I: Járászok – Csülkös körömpörkölt dödölével
Különdíj II: Mi Mindig Főzünk – Galambleves házi töltelékkel
Különdíj III: Sovány Vigasz – Juhtúró krémleves kapros galuskával és bacon chipssel
Különdíj III: Mr. Vision és Barátai – Vaddisznópörkölt

 

Ezen a napon került sor a korábban meghirdetett Sárospatak város születésnapi tortájának zsűrizésére is. Bereczki Attila (mestercukrász), Szabó Sándor (cukrászmester) Görömbei Andrásné (mestercukrász) és Kövér Zsolt (mestercukrász) hét jobbnál jobb torta közül kellett hogy eldöntse, melyet fog majd a nagyközönség augusztus huszadikán, Sárospatak újra várossá nyilvánítása ötvenedik évfordulójának központi ünnepségén megízlelni. Végül az eredmény:

I. helyezett: Egészséfek – „Zemplén Aranya” nevezetű, muskotályos borkrémmel készített vaníliatorta
II. helyezett: Grega Jánosné – Sajt torta, melyet borban áztatott mazsolával díszített
III. helyezett: Boglyasovszky Tamásné – Boros torta, szintén borkrémmel töltve
Különdíj: Gergely Anita – A legszebben kivitelezett torta, mely egy vaníliás, sajtkrémes torta volt

 

És amíg az ételek főttek, a zsűri pontozott, a szervezők a csapatok tudására is kíváncsiak voltak, hisz egy olimpiai kvízt kellett helyesen megválaszolniuk, melynek eredménye így alakult:

I. helyezett: Eszter és a Mókusok
II. helyezett: Szomszédok
III. helyezett: Hang és Áram

A nap zárásaként pedig a helyi Dopping zenekar adott koncertet a résztvevőknek.

Aros János polgármester és a szervezők eredményesnek értékelték a főzőversenyt és a későbbiekben is tervezik megrendezni, sőt tovább is szeretnék majd bővíteni. Mint mondta, nagyon jól sikerült a rendezvény, minden résztvevő pozitív visszajelzést adott. Elérték céljukat, hisz nem a versenyzés volt a lényeg, hanem hogy egy kis időt együtt tölthessenek a résztvevők, jobban megismerhessék egymást és új barátságok születhessenek.

További képek >>>

Feltöltő

Fel