Kormánymegbízotti dicséretben részesült Rák Józsefné, a Sárospataki Járási Hivatal vezető-helyettese

Kormánymegbízotti dicséretben részesült Rák Józsefné, a Sárospataki Járási Hivatal vezető-helyettese. A közszolgálati tisztviselői nap jegyében, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal által szervezett ünnepség keretében vehette át az elismerést. Etelka elmondta, hogy a több, mint 25 évben melyet a közigazgatásban töltött, már nagyon sok feladatkörben dolgozott. A közigazgatással együtt járó változások, fejlődések és tanulás az, ami ennek a szakmának a szépségét jelenti számára- tette hozzá.

Rák Józsefné az elmúlt több, mint 25 évben a közigazgatásban végezte feladatát. Számos területen dolgozott már, ami ezzel együtt sok kihívást valamint tanulást is hozott számára. Ezt a munkát jutalmazta most a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, amikor is a közszolgálati tisztviselők napján kormánymegbízotti dicséretben részesítette.

“Annak idején egy kis faluban kezdtem el a pályafutásomat pénzügyi és adóügyi ügyintézőként, illetve számos más feladatot is elláttam akkori egyedüli ügyintézőként Felsőberecki Polgármesteri Hivatalában. Ez pályakezdőként egy mélyvíz is volt számomra, azonban úgy hiszem, nagyon jó tanuló évek is voltak egyben. Ezután a Sárospataki Polgármesteri Hivatalban dolgoztam különböző területeken, melynek során segítséget nyújthattam számos sárospataki szociálisan hátrányos helyzetű családnak, veszélyeztetett gyermekeknek a problémák megoldásában. Nagyon szép évek voltak, amikor a város anyakönyvvezetőjeként a legszebb családi eseményeken működhettem közre. De dolgoztam birtokvédelmi ügyintézőként, vitás felek közötti egyességek létrehozásában is.

Elmondhatom tehát, hogy a több, mint 25 év alatt melyet a közszolgálatban töltöttem, nagyon sok lehetőséget kaptam. Szerencsésnek mondhatom magam e tekintetben, hiszen lehetőségem nyílt a hatósági munka számos területével megismerkedni, a vonatkozó jogszabályi hátteret elsajátítani és ezáltal évről-évre gyarapítani a szakmai tudásomat. A közigazgatás átszövi az élet minden területét, nincs olyan ember, aki előbb vagy utóbb ne kerülne kapcsolatba vele. Ettől szép is és egyben nehéz is ez a munka. Mindig fontosnak tartottam, hogy elhivatottan, jól szolgáljak és az akták mögött mindig az egyéni sorsokat, az embereket is meglássam.

A területi közigazgatás átszervezésével és az államigazgatási reformmal együtt az én életemben is egy nagy változás, kihívás következett be. 2013-ban a járások létrejöttével egy nagyon megtisztelő feladatot kaptam, mely egy megbízatás, hogy lássam el a Sárospataki Járási Hivatal vezető-helyettesi feladatait. Ez azonban egy újabb lendületet és szemléletet adott számomra, és ezzel együtt egy folyamatos tanulást is a mai napig.

Szeretném megköszönni valamennyi vezetőmnek, és elsősorban hivatalvezető asszonynak, akik a munkám alapján méltónak és érdemesnek találtak arra, hogy ebben a kitüntető elismerésben részesülhessek és megkaphassam a kormánymegbízotti dicséretet.” – mondta Rák Józsefné.

Az elmúlt négy évben minden esztendőben jutalmaztak egy-egy, a Sárospataki Járási Hivatalban dolgozó szakembert. Ez is mutatja az itt folyó munka színvonalát – mondta dr. Komáromi Éva, a járási hivatal vezetője.

„Nagy örömmel tölt el engem is és valamennyi, a hivatalunkban dolgozó állami tisztviselőt, hogy az idei évben ismét egy Sárospataki Járási Hivatalban dolgozó kolléga részesülhetett kormánymegbízotti dicséret elismerésben. Már negyedik éve, hogy a hivatalunkból valaki elismerésben részesül. Úgy vélem, ez nem csak az egyénnek, hanem az egész hivatal munkájának is szól. Nagyon örülök annak hogy idén a hivatalvezető-helyettest, Rák Józsefnét, Etelkát terjesztettem fel, és hogy kormánymegbízott úr is jónak és érdemesnek látta őt erre az elismerésre.

Etelka munkáját csaknem két évtizede kísérem figyelemmel, most már öt éve szorosabban itt a járási hivatalban. Kiváló segítőm a vezetői munkában! Az elvégzett kiemelkedő szakmai munkája, elhivatottsága és a közösségi munkában is kiemelkedő részvétele miatt is érdemes volt erre az elismerésre.” – mondta a hivatalvezető.

Rák Józsefnének szívből gratulálunk elismeréséhez!

 

Feltöltő

Fel