Heteken belül megkezdődik a munka a Határ utcában

Két határidős napirendi pont miatt tartott rendkívüli képviselő-testületi ülést Sárospatak Város Önkormányzata. A részletekről Aros János számolt be.

„Nyílt ülésben tárgyaltunk a „KEHOP-1.2.1. Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” elnevezésű pályázat benyújtásáról. Lakosságszám alapján 5-20 millió forint közötti összegre adhatjuk be ezt a pályázatot, mely ha sikeres, akkor egy nagyon fontos klímastratégiát tudunk elkészíteni. Ez azért fontos, mert az előttünk lévő években az önkormányzatok akik pályázni szeretnének rendelkezniük kell egy ilyen stratégiával. Mindezek túl magának a klímatudatosságnak az erősítése is nagyon fontos számunkra. A pályázatból különböző, ezzel kapcsolatos tájékoztató előadásokat tudunk majd tartani a felnőtteknek és iskolásoknak is.

Másik fontos napirend a Határ utca felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárásának a  megvitatása volt. Öt ajánlatot kértünk be, melyek közül három cég nyújtotta be a pályázatát. Ezek közül különböző pontozási rendszer alapján az AKTUÁL Kft.-t hozta ki nyertesnek a közbeszerző. Ezt a javaslatot fogadtuk most el. Azért volt fontos gyorsan meghoznunk a döntést, mivel ebben az évben több út felújítását is megkezdjük, valamint elindul a szennyvízhálózat korszerűsítése is, így a munkálatokat össze kell hangolnunk. Mivel a Végardó Fürdőt két út felújítása is érinti, így egyszerre nem kezdhetjük el a munkát, hisz akkor elzárnánk a Fürdőt a látogatók elől, azt pedig semmiképpen sem szeretnénk. Így hát arra a következtetésre jutottunk, hogy a szezon elején a Határ utat újítjuk fel, majd a szezon végén a Herceg utcát kezdjük tatarozni.”

A munkák tehát heteken belül megkezdődnek a Határ úton, ahol nem csak utca és útburkolat felújítás, hanem a szegélykövek cseréje és rendbetétele is megvalósul. A tervek szerint június végére el is készül a munka.

Feltöltő

Fel