Elballagtak az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tanulói

Az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium ballagási ünnepségen négy osztály, 115 diákja vett búcsút az oktatási intézménytől, diáktársaiktól és pedagógusaiktól.

Az esemény részeként, először a végzős diákok köszöntek el versekkel, énekekkel, majd a ballagók az alsósoknak átadták az intézmény új zászlaját és feltűzték rá búcsúzó szalagjukat. Ezt követően a végzősök osztották meg búcsúzó gondolataikat, melyben elmondták, mit is jelentett a gimnáziumban eltöltött négy, öt vagy épp hat év számukra.

Őket követően Tóth Tamás igazgató egyenként emlékezett meg az osztályokra, felidézve sok-sok közös emléket.

Iskolánk eddigi történetének 25 éve, s öregdiákjaink visszaemlékezése azt bizonyítja, hogy a nálunk érettségizők döntő többsége biztos tudást és megfelelő alapokat kapott ahhoz, hogy életét terveivel összhangban sikeresen építse fel. Hiszem, hogy így lesz ez a mellettem állók esetében is.

Kedves Végzősök! Az alap tehát adott, de építeni Nektek kell rá. Át kell lépnetek az idő és a tér azon kapuját, melyen túl az élet sok izgalmat, kihívást és nehézséget tartogat. Az itt maradottak a féltő szeretet mellett nem tehetnek mást, csak útravalót tesznek a képzeletbeli tarisznyáitokba… Legyenek büszkék arra, hogy  e gimnázium tanulói voltak, időről-időre térjenek vissza hozzánk mert kíváncsiak vagyunk Önökre, és mert az alapokat ápolni kell. Vigyázzanak magukra, és minden jót!”

Az igazgató búcsúzó szavai után átadásra került Sárospatak Város Önkormányzata által alapított Junior Pro Urbe díj, melyet dr. Vitányi Eszter jegyző nyújtott át Budai Réka végzős tanuló számára.

Ezután Tóth Tamás adta át az Árpád-díjat, mely az intézmény legrangosabb díja. A tantestület döntése alapján 2018-ban a díjat Borz Barbara kapta meg.

A ballagási ünnepség befejezéseként a diákok megkoszorúzták az iskola mellett álló Árpád vezér szobrot.

Feltöltő

Fel