Nagyszebenben és Nagyenyeden mutatkozott be Sárospatak

A Művelődés Háza és Könyvtára valamint az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület együttműködésének köszönhetően az elmúlt héten két újabb erdélyi helyszínen, Nagyszebenben és Nagyenyeden mutatkozhatott be Sárospatak.

A program során Csatlósné Komáromi Katalin A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója és Bordás István a Sárospataki Képtár vezetője tartott vetített képes előadást, melyben bemutatták  a Bodrog partján fekvő, kulturális értékekben és műemlékekben gazdag várost. Színpadi produkcióval A Művelődés Háza Kamarakórusa, és a Bodrog Néptáncegyüttes tagjai szórakoztatták a közönséget. Mindkét helyszínen a Lorántffy Zsuzsanna Hímzőműhely és a Foltos Pille Kör munkáiból rendezett kiállítás és bemutató színesítette az estét. A rendezvény végén az Ászok Borház jóvoltából tokaji borokat kóstolhattak az érdeklődők.

Nagyszebenben, a 170 ezer fős szászvárosban éppúgy volt sárospataki érdekeltségű látogató, mint Nagyenyeden. A műsorokat mindkét helyen baráti beszélgetés, kapcsolatépítés, borozgatás kísérte. Az EMKE sárospataki csoportja hazafelé megkoszorúzta a közelmúltban elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutató sírját a Házsongárdi temetőben.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesülettel együttműködésben valósult meg.

Feltöltő

Fel