Megtartotta 2018. évi első ülését a Helyi Védelmi Bizottság

Elsősorban a 2017-es év eseményeit foglalták össze a Helyi Védelmi Bizottság tagjai az idei első ülésükön. Szó esett az ár- és belvíz elleni védekezésről, a segélyhívás és a megyei műveletirányítás rendszeréről is, valamint a Bizottság megbeszélte a 2018-as év első félévére vonatkozó legfontosabb felkészülési feladatokat is.

Nagy érdeklődést váltott ki a tagokból az útfelújításokkal kapcsolatos információk, melyről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Sátoraljaújhelyi Üzemmérnökségtől érkezett képviselő számolt be. A járás területén már több településen elkezdődtek az útfelújítások, de beszámolót hallottunk arról is, hogy Sárospatakon, Vajdácskán és mely másik helyeken várható még útfelújítás. A Bodrogközi települések jelenleg nem szerepelnek a felújítási listán, így a megjelent polgármesterek jelezték ennek nagymértékű hiányát és sérelmezték, hogy az idei tervek között ők nem szerepelnek. Kérték a Közút képviselőjétől, hogy mielőbbi megoldást találjon erre a problémára.” – mondta Dr. Komáromi Éva, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke.

Kiemelt napirendben foglalkoztak még a tagok az önkéntes tartalékos századhoz kapcsolódó aktuális helyzettel. A sárospataki járásban jelenleg 59 fő az, aki előzetesen regisztrált érdeklődőként és nyilvántartásba került. Az ő orvosi és pszichológiai vizsgálatuk május 22-23-án történik majd meg, ekkor dől el, hogy kik azok, akik érdemben felvételt nyerhetnek a századba. A Helyi Védelmi Bizottság céljaként tűzte ki, hogy 2018. december 31-ig a századot megalakítsa.

Feltöltő

Fel