Ismét sikeres volt a Vay-napok

Örömteli alkalmakban bővelkedő hetet zártak a Vay-ban április 21-én. Idén nem csak a kiállításról és a szakmai rendezvényekről szólt ez a pár nap, melyet már jónéhány éve úgy neveznek, hogy „Vay Napok”, hanem különböző osztályépítő, közösségerősítő programokról. Az elmúlt napokban volt itt labdarúgó torna és kerékpártúra, táncház és szalonnasütés, de idén első alkalommal szerveztek az iskolában osztályok közötti főzőversenyt, mely nagy sikernek örvendett a fiatalok körében. Szerdán egy holland-magyar diákcsoport a felvidéki Borsiba kirándult, aztán megkoszorúzták az intézmény névadója tiszteletére állított emlékkövet az iskola udvarán, illetve átadásra kerületek a Vay Év Diákja és Tanára díjak, melyet idén a tanulók közül Géczi Barnabás, a pedagógusok közül pedig Majorné Danyi Katalin tanárnő vehetett át. Az Év Patrónusa 2018 díjat a cégek közül az Orion-Start Kft. képviseletében Karajz István kapta.

Külön öröm volt az intézmény számára, hogy idén bővítették az eddigi lengyel és szlovák testvériskolai kapcsolataik sorát és ezen a héten Hollandiából, Houvelaken városból voltak itt diákok és tanárok, akik délelőttönként szakmai programokon vettek részt délutánonként pedig megismerték Sárospatak és a környék nevezetességeit.

A Vay-s diákok az idei tanév első félévében Angliában és a Felvidéken voltak tanulmányúton, továbbá a második félévben Hollandiában töltött 10 diák és 4 tanár egy hetet. Hollandiában egyébként egy másik szakképző iskolával is sikerült kapcsolatot kiépítenie a sárospataki szakképző iskolának, ahová szeptemberben utaznak majd el a pataki diákok. A szokásos hazai üzemlátogatások és a helyi cégeknél végbemenő duális szakképzés mellett nagy lehetőség ez a fiatalok számára, hogy Nyugat-Európában is gyűjthetnek szakmai tapasztalatokat, nem beszélve az így megteremtett hatékonyabb idegen nyelvtanulás lehetőségeiről.

A többnapos Vay-napok programsorozat az Épületgépész- és Gépjármű-technikai Kiállítással zárult, ahol több, mint 10 különböző szakmai előadás és a kísérő rendezvények lehetőséget nyújtottak a környékbeli szakembereknek, tanulóknak és oktatóknak a korszerű technológiák és az új információk megismerésére és azok gyakorlatban történő alkalmazására.

Dr. Téglás Zsolt

Feltöltő

Fel