Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte a Sárospataki Rendőrkapitányság

A Rendőrség Napja és a Sárospataki Rendőrkapitányság fennállásának 35. évfordulója alkalmából, Sárospatak újra várossá nyilvánításának 50. évfordulója keretében 2018. április 21-én ünnepi állománygyűlést tartott a Sárospataki Rendőrkapitányság. A jeles évfordulón tiszteletüket tették a régi és jelenlegi rendőrök is, valamint mindazon személyek, akik valamilyen úton-módon a kapitányság munkájában szervesen részt vesznek vagy vettek a korábbi évek során.

Az ünnepi állománygyűlésen a megjelenteket dr. Téglás István r. ezredes, kapitányságvezető köszöntötte, majd vetítettképes előadásában visszaemlékezett az elmúlt 35 évre, ismertette a legfőbb változásokat, a bűnügyi mutatók jelentős alakulását, valamint elmondta a jövőbeni célkitűzéseket is.

„Egy erős alapot adtak a régi kollégák, melyre nagyszerűen lehetett építkezni. Úgy gondolom – 11. évét kezdem kapitányságvezetői tevékenységemnek – hogy a városban és az illetékességi területünkön élő valamennyi polgárért dolgozunk és végezzük a munkánkat. Javuló és jó eredményeket tudunk felmutatni, melyet köszönök minden munkatársamnak! Évről-évre fejlődik az eszköz és gépjárműparkunk, melyek megkönnyítik a feladatinkat.

Szeretném, ha az eredményeinket meg tudnánk tartani és továbbra is hathatós segítséget nyújthatnánk mind a területnek, mind Sárospataknak. Szeretném, ha az itt lakóknak élhető, a turistáknak pedig élvezhető lenne városunk és a környék települései.” – mondta dr. Téglás István, r. ezredes, kapitányságvezető.

Az előadás után Ruszkai József, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság r. ezredese, rendőrségi főtanácsos méltatta és köszönte meg a kapitányság munkáját.

„Mint a megye legkisebb kapitánysága, egy sajátos szerepben van, mert bűncselekmények számában, elkövetők számában talán a legkevesebbet tudja a felszínre hozni. Azonban minden olyan feladat, amely egy nagy kapitányságnál megjelenik, az természetesen itt is adódik, ráadásul sokkal kisebb létszámmal kell ezeket megoldaniuk. A megye egyik biztonságos pontján vagyunk, a Sárospataki Rendőrkapitányság megérdemli a dicséretet. A területük közbiztonságilag teljesen rendben van.” – mondta Ruszkai József, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság r. ezredese, rendőrségi főtanácsos.

A jeles évforduló alkalmából többen is elismerésben részesültek, melyeket Ruszkai József és dr. Téglás István nyújtott át:

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, április 24-e a Rendőrség Napja alkalmából eredményes szolgálati tevékenysége elismeréseként „rendőrségi főtanácsos” címet adományozott dr. Téglás István r. ezredes kapitányságvezető úrnak, (aki az elismerést Budapesten vette át).

A kiemelkedő szakmai munka elismeréseként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője
– vezetői tárgyjutalomban részesítette a Sárospataki Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Közlekedésrendészeti Alosztály állományából Kocsis Péter c. r. főtörzszászlós helyszínelőt;

– „munkatárs” címet adományozott a Sárospataki Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Igazgatásrendészeti Alosztály állományából Hutka Eszter közalkalmazottnak;
(Az elismeréseket Ruszkai József r. ezredes rendőrségi főtanácsos megyei rendőr-főkapitány helyettes (gazdasági) adta át.)

A Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője tárgyjutalomban részesítette a Sárospataki Rendőrkapitányság legidősebb nyugállományú volt munkatársát Sárosi József ny. r. zászlóst;

A huzamosan időn át végzett, kimagasló munkateljesítmény elismeréseként, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője tárgyjutalomban részesítette

– a Bűnügyi Osztály nyomozóját Braun Ákos r. hadnagyot;
– a Rendészeti Osztály Közrendvédelmi Alosztály körzeti megbízottját Tőrös Attila c. r. zászlóst;
– a Rendészeti Osztály Közlekedésrendészeti Alosztály helyszínelőjét Csirinyi Gábor r. főtörzsőrmestert;
– a Rendészeti Osztály Közrendvédelmi Alosztály járőrét Lipcsei Alex c. r. törzsőrmestert;
– a Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály ügykezelőjét Frikker Istvánné közalkalmazottat:
– a Sárospataki Rendőrkapitányság ügykezelőjét Bolbás Anna közalkalmazottat;
– a Sárospataki Rendőrkapitányság takarítóját Ráski Józsefné közfoglalkoztatottat;
– a Sárospataki Rendőrkapitányság takarítóját Csontos Terézia közfoglalkoztatottat.

Sárospatak újra várossá nyilvánításának 50. évfordulója és a Sárospataki Rendőrkapitányság fennállásának 35. évfordulója alkalmából dr. Téglás István emléktárgyat adott át Sárospatak város polgármesterének, Aros Jánosnak.

Az elismerések után a Sárospataki Rendőrkapitányság korábbi vezetője, Nagy János szólt a megjelentekhez.

„Örömmel fogadtam a Rendőrkapitányság meghívását, hiszen egy évben maximum 1-2 alkalommal találkozok volt kollégákkal. Annak idején, amikor ide kerültem dolgozni, akkor egy jó közbiztonsággal rendelkező terület volt Sárospatak és térsége, ahol próbáltuk szinten tartani a bűnesetek számát, és örömmel láttam Téglás kapitány úr beszámolójában, hogy manapság már ez a szám igen csak alacsony.” – mondta Nagy János, a Sárospataki Rendőrkapitányság korábbi vezetője.

Dr. Hörcsik Richárd és Aros János megköszönték a rendőrség kiváló munkáját, mert mint mondták, nélkülük nem lehetne a megye egyik legbiztonságosabb városa Sárospatak.

„Úgy vélem, hogy a térség közbiztonságának életében egy fontos esemény volt, amikor 35 évvel ezelőtt megalakult egy külön rendőrkapitányság Sárospatakon. Ezt megelőzően kevesebb volt a rendőr az utcákon, ebből adódóan sokkal több volt a bűneset is. Az évek alatt megfigyelhető volt mind a technikai, mind pedig a személyi állomány fejlődése is, mely az itt élők javára vált. A rendőrség áldozatos munkájának köszönhetően megtudtuk őrizni a béke szigetének nem csak Patakot, de a járáshoz tartozó összes települést is.” – mondta Dr. Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő.

„Az akkori és mostani rendőrök munkája erősen látszik, hiszen Sárospatak továbbra is a térség egyik legbiztonságosabb városa. Ez legnagyobb mértékben az ő munkájuknak köszönhető, a szakmai irányításuk mellett működő Polgárőrségnek és Közterület felügyeletnek, valamint az általunk kiépített kamera rendszernek és persze azoknak a sárospataki lakosoknak, akik megértették, hogy csak együtt, közösen tudunk tenni a közbiztonság javulása érdekében.” – mondta a polgármester, majd a jeles évfordulóra emlékezve díszoklevelet adományozott a Sárospataki Rendőrkapitányságnak, valamint Jenei János r. alezredes részére. Az ünnepi állománygyűlés kötetlen beszélgetéssel és fogadással zárult.

A kapitányság minden dolgozójának és munkatársának további sikeres és eredményes munkát kívánunk!

Feltöltő

Fel