Összefoglaló a márciusi képviselő-testületi ülésről

Sárospatak Város Önkormányzatának március havi képviselő-testületi ülésének legfontosabb napirendjeiről, Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

„Beszámolót hallgattunk meg a Sárospataki Rendőrkapitányságtól. A testületi ülésen megjelent Ruszkai József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos illetve Dr. Téglás István r. ezredes, a sárospataki kapitányság vezetője, akik ismertették városunk 2017. évi közbiztonsági helyzetét. Szerencsére nagyon sok pozitívum található a beszámolóban, továbbra is nyugodtan állíthatjuk, hogy egy nyugodt, békés kisváros Sárospatak. Az egyik legfontosabb statisztikai szám, hogy az elmúlt 2 évben 427-ről 174-re csökkent az összbűncselekmények száma.

Jegyzőnő beszámolt a Sárospataki Polgármesteri Hivatal 2017. évi munkájáról. Alapos anyagot kaptunk, mely kitért a hivatal teljes működésére is. Komoly gondként vetődött fel a humán erőforrás hiánya. Jelenleg 43 fő a megállapított és engedélyezett létszám, ebből 41 van betöltve, azonban azóta is már két hely megüresedett. Elég nagy az elvándorlás, hisz a bérek rendezése az elmúlt nyolc évben nem történt meg a közszférában. Így sokan az elsődleges munkaerőpiacon helyezkednek el, vagy más hivatalokban.
Azonban a dolgozók maradéktalanul elláttak minden feladatot, nagyon jó színvonalon teljesítettek. Mi sem bizonyítja jobban, hogy tavaly egy ellenőrzés során – melyet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya végzett – megállapították, hogy a Hivatalban minden munka rendben zajlik.

A Sárospataki Kommunális Szervezet is megtartotta a 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Egy mindenre kiterjedő anyagot olvashattunk és vitattunk meg. Sajnos ők sincsenek túl jó helyzetben, hiszen náluk is jelentkezik a szakemberhiány. Évek óta probléma még – bár tavaly javult kicsit a helyzet – a géppark kérdése is. Nagyon elöregedtek már a járművek, melyeket folyamatosan cserélni kell majd, amint lesz rá lehetőség.

Köztemetési szolgáltatásra vonatkozó megállapodásról döntött testületünk. Mindig egy évre kötjük ezt a szerződést a vállalkozóval. Idén is ugyan azzal a szolgáltatóval kötöttünk szerződést, akivel már a korábbiakban is. Az árak minimális mértékben emelkedtek, 2000 forint a különbség.

Egy számunkra nagyon kedves napirend is sorra került. Átszervezésre kerül egy intézmény Sárospatakon, mely nem más, mint a jelenleg Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Sárospataki Tagintézménye néven ismert, régen Erdélyi János Általános Iskola. A mezőkövesdi és a sárospataki Tankerület között megállapodás született, melynek értelmében tavasztól a működtetést és a fenntartást átveszi a Sárospataki Tankerület Mezőkövesdtől. Öröm, hogy az intézmény neve is megújul részben, nemsokára Pécsvárady Botond Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lesz a teljese neve.

Megállapodást kötöttünk a Sándor és Nagy Kft-vel. Évek óta velük működünk közre a színpad és a sátor fenntartásában és üzemeltetésében. Most lejárt a korábban megkötött szerződésünk, így ezt kellett megújítanunk.

Egy pályázati kiírásra is sort került, nevezetesen a Sárospataki Kommunális Szervezet intézményvezetői posztját hirdettük meg. A pályázatokat május 7-ig lehet benyújtani.” – nyilatkozta Sikora Attila.

Feltöltő

Fel