“Házhoz mentünk” Sárospatakon

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség 2018-ban újra indította országos kampánysorozatát “Házhoz megyünk” megnevezéssel. A program Borsod-Abaúj-Zemplén megyei megnyitója Sárospatakon volt.

A „Házhoz megyünk” projekt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a biztonság megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

A program nyitórendezvénye „családi nap” keretén belül 2018. április 14-én Sárospatakon volt, a Bláthy Ottó utca végén található volt gokart pályán. Az ott felállított információs ponton szakemberek látták el tanáccsal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődő állampolgárokat.

Az információs pont szolgáltatásai:

  • speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján (áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció),
  • ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása,
  • vagyonvédelmi bemutató megtekintése, elektronikai és mechanikai eszközök kiállítása,
  • „BikeSafe”- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából.

A „BikeSafe” program a rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett / ellopott kerékpárok megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Feltöltő

Fel