A Költészet Napja Sárospatakon

Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük A Költészet Napját. Ezen a napon minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, szavalóversenyekkel, vers maratonnal tisztelgünk a magyar líra előtt. Könyvtárunk rendhagyó irodalmi műsorral ünnepelte ezt a jeles napot.

Felhívással fordultunk a partnerintézményeinkhez, hogy együtt emlékezzünk József Attila születésnapjára. Kérésünket örömmel fogadva, többen is jelezték részvételi szándékukat. A műsorban elhangzott szavalatok között a kortárs és klasszikus magyar irodalom mellett sárospataki szerzők verseivel is találkozhattunk.
Versmondóink: Darmos István, Pató Ivánné, Tóth Annavera, Mátyás-Götz Anett, Darmos Aliz, Földházi István, Gergácz Éva Emese, Rák Gergő, Gócs Annabella, Dr. Egri Károlyné és Tamás Erzsébet.

A költemények sokszínűsége rámutatott magyar irodalmunk szépségeire, értékeire és egyben fontos küldetésünkre is, hogy a magyar irodalom megőrzése és ápolása mindannyiunk feladata.

Hálásan köszönjük a szereplők részvételét, mellyel hozzájárultak A Költészet Napjának megünnepléséhez.

Azonban nem csak az Irodalmi Teadélután keretein belül emlékeztünk a Költészet Napjára. Hagyományos programunk ezen a napon a „Posztolj verset az utcára”, mely során mi is, de a városban élők is verseket, idézeteket ragaszthattak fel a kihelyezett táblákra. Most is sok verssel találkozhattunk város szerte, az Erdélyi János Általános Iskola kisdiákjai pedig illusztrált költeményeket tettek ki a megállító táblákra. Délután egy órára pedig közös verselésre hívtuk az érdeklődőket, akik szép számban, közel 90-en jelentek meg A Művelődés Háza és Könyvtára előtti patkóban, hogy együtt szavaljanak néhány verset.

Trembeczkiné Ligay Klára
könyvtáros

Feltöltő

Fel