Hatalmas létszám a szavazóhelyiségekben

Már a kora reggeli órákban azt írták és mondták az országos sajtóban és a különböző internetes felületeken, hogy a rendszerváltás óta nem mentek el annyian szavazni, mint most, április 8-án az országgyűlési képviselő-választásokra. Mi sem támasztja jobban alá ezt a kijelentést, hogy a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 15 óráig a választásra jogosultak 53,64%-a járult az urnákhoz. Sárospatakon a 9733 választó polgár közül már 4938-an éltek állampolgári jogukkal.

“Városunkban a 2018. évi országgyűlési képviselő-választások rendben és nyugodtan zajlanak!” – nyilatkozta dr. Vitányi Eszter, majd hozzátette, az elmúlt években nem volt ekkora részvételi arány a szavazásokon, mint most. A 15 órás jelentések után kiderült, a 9733 névjegyzékbe vett választópolgár közül 4938-an már leadták voksukat, mely akkor 50,73%-os részvételi arányt jelentett. Megkezdődött a mozgóurnák házhoz vétele is, melyet összesen 116-an kértek Sárospatakon.

Sárospatakon a 1-es szavazókörben (Eötvös út 11./ÉPSZER) voltak eddig a legtöbben választani.

Aros János, polgármester örömét fejezte ki a magas részvételi arány miatt és kéri a választópolgárokat, aki még nem járult az urnák elé, mindenképp menjen el szavazni, melyet este 19 óráig még megtehet!

A szavazás napközbeni jelentéseiről és a későbbi eredményekről a www.valasztas.hu valamint a www.nvi.hu oldalakon tájékozódhatnak.

Feltöltő

Fel