Tájékoztatás vasúti fénysorompók átmenti kikapcsolásáról

Mint arról korábban tájékoztatást adtunk, a „Mezőzombor – Sátoraljaújhely – országhatár vasútvonal villamosítás és szűk keresztmetszet kiváltás” projekthez kapcsolódó munkálatok miatt Szerencs – Sátoraljaújhely állomások között 2018. április 3.-tól 2018. április 20.-ig, vágányzár lesz érvényben, az érintett vasútszakaszon ezen időszak alatt vonatpótló autóbuszok fognak közlekedni.

A kivitelezést végző M-S Konzorciumtól kapott információk szerint a felújítással érintett vonalon több nyílt vonali fénysorompó átmenetileg ki lesz kapcsolva! Ezen időszakban a vasútvonalon ugyan személy és áruszállító vonatok nem közlekednek, de az útátjárókban a pályaépítéshez használt vasúti járművek közlekedése lehetséges. Ezen járművek áthaladásának idejére a közúti járművek forgalmát jelzőőrök leállítják.

Sárospatak területén a Martinovics utcai és Széchenyi utcai (Végardói) átjárót érinti a jelzőberendezés kikapcsolása, de az autósoknak a környező településeken, Bodrogolasziban, Sárazsadányban, Vámosújfaluban, Olaszliszkán, Bodrogkisfaludon is számítaniuk kell nem működő fénysorompókra.

A kikapcsolt berendezések semmilyen jelzést nem fognak adni, az ilyen átjárókban a közúti járművek kellő körültekintés után szabadon áthaladhatnak.

 

Kérem a közlekedők fokozott figyelmét!

Aros János
polgármester

Feltöltő

Fel