Két új kiadványt jelentetett meg a Szent Erzsébet Út Alapítvány

Sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a Szent Erzsébet Út Alapítvány, hogy két új kiadványt jelentetett meg. Az Alapítvány 2008 óta működik, és 2011-ben indult el a Szent Erzsébet Zarándok út Sárospataktól Kassáig. Az út most már 6 éves gyakorlata hívta létre fokozatosan az induló kiadványok mellett a társkiadványok megjelentetését is.

Szabó Irén úgy fogalmazott, „Két fontos változás történt az elmúlt években. Az egyik, hogy egy új szakasszal bővült a Szent Erzsébet út két évvel ezelőtt. Úgy gondoltuk van értelme bekapcsolni a magyarországi zarándokutak rendszerébe a mi utunkat, így Sárospatakot a régi 37-es út mentén összekapcsoltuk Tokajjal és Tarcallal. Ez az új útszakasz azonban a korábbi kiadványainkon nem szerepel. Szóróanyagainkból, reklámanyagainkból kifogytunk, így arra jutottunk, hogy egy új leporellót jelentetünk meg az új útvonallal együtt, a legfrissebb információk kíséretében. Kicsit ír Sárospatakról, Kassáról, bemutatja városunk és Szent Erzsébet kapcsolatát valamint az Erzsébethez kapcsolódó látnivalókat, és leírja magát az útvonalat is.

A leporelló mellett van egy másik kiadványunk is. A Szent Erzsébet zarándokútnak a fő üzenete hogy maga az út egy lelki zarándokút. Minden évben egy nagy zarándokutat szervezzük pünkösdhétfői indulással. Azonban azt láttuk, hogy más időpontokban is nagyon sokan szeretnének elindulni és lelki zarándokutat járni. Ehhez azonban nagyon nehéz megszervezni a lelki vezetést. Nagyon nehéz egy atyát vagy egy szerzetest találni, aki egy hetet ki tud szakítani az idejéből. Úgy gondoltuk, hogy azoknak a csoportoknak és egyéneknek, akik lelki zarándokutat szeretnének járni adjunk a kezükbe egy olyan kis füzetet, ami az egyéni elmélyülést szolgálja. Így jött létre a Szent Erzsébet Útnak a lelki zarándokfüzete, melynek mottója Erzsébetnek egy mondata „Ha Te velem akarsz lenni, én is veled akarok lenni!”. A füzet összeállításában segítségünkre volt két szerzetes is, akik az öt napnak a lelki vezérfonalát állították össze. A füzet legfontosabb értéke, hogy Szent Erzsébet életének történeteiből válogattunk bele szövegeket. Aki ezt olvassa és lapozza napról-napra, az Erzsébet életében elmélyülhet, személyiségét jobban megismerheti, lelkiségével tudja járni az utat. Úgy állítottuk össze a napok programját, hogy indulástól érkezésig segítse és vezesse a zarándokokat. Minden nap egy zsoltárral kezdődik, majd egy történet Erzsébet életéből, majd reflexiós kérdések az adott napra vonatkozóan, végezetül pedig egy visszatekintés az elmúlt napra.” – mondta Szabó Irén.

A kiadványok létrejöttét egy sikeres pályázat és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Feltöltő

Fel