Együttműködést kötött a SUSI és az Eszterházy Károly Egyetem

Hosszú távra tervez közösen a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola (SUSI) és az Eszterházy Károly Egyetem. Egy együttműködési megállapodást kötöttek, mely a női kézilabdával kapcsolatos. A két fél hamar közös nevezőre talált, majd egy rövid egyeztetés után úgy döntöttek, hogy a továbbiakban együtt folytatják a munkát. A részleteket egy sajtótájékoztató keretében osztották meg az érdeklődőkkel.

„Mindig azt mondjuk, hogy álmok kellenek, és aztán menni kell az álmok után. Ha elég eltökéltek vagyunk, és nem esünk hasra – vagy ha hasra esünk, akkor újra felállunk – akkor lesznek jó dolgok az életünkben, és szép dolgokat tudunk megvalósítani. Amikor kinyitottuk a kapukat, és együtt akartunk dolgozni a régióval, és jó dolgokat szerettünk volna megvalósítani, akkor ebben beletartozott a sport is. Úgy éreztük, hogy az a sportág, amely intenzíven támogatható, vagy amit mi akarunk támogatni az a női kézilabda. Egyrészt azért, mert a női sport egy kicsit kevésbé gyakori, másrészt pedig mert ezt világszínvonalon űzik ebben az országban, harmadrészt azért, mert az iskolában jól megtanítható. Most egy színvonalas kézilabda program indult Magyarországon. Tehát minden azt mutatja, hogy ez egy nagyon jó dolog lenne. Egerben is megkezdtük ezt a fejlesztést. Jelenleg NB1 B-ben listavezető az Eszterházy Károly Egyetem csapata. Mi ugye több Campuson létezünk, és úgy gondoltuk, hogy jó lenne, ha ez is egy nagy család lenne, ugyanolyan nagy család, mint az egyetemi család. Eljöttünk ide Sárospatakra, és meglepő volt, hogy mennyire rövid ideig kellett arról beszélnem, hogy mit is szeretnék, amikor Belicza János azt mondta, hogy ez nagyon jó, őket ez érdekli. Pár nap múlva már Egerben voltak, edzést is látogatták, megnézték a szakmai munkánkat, utána beszélgettünk, hogyan tovább. Ez az esemény két héttel ezelőtt volt, és most egy együttműködést írtunk alá. Úgy gondoljuk, hogy ez egy igazi szakmai együttműködés. Szeretnénk, ha azonos filozófiával, azonos gondolkodással folyna a munka a különböző Campusokon. Jelenleg ugye egy Campus van, ahol ezt sikerült aláírni, ez Sárospatak. Szeretnénk, ha egyre meghatározóbb lenne Magyarország női kézilabda sportjában az Eszterházy név. Nagyon szimpatikus volt, hogy a SUSI név – ami márkajelzés itt Sárospatakon – amellé fölveszik az Eszterházy nevet is.” – mondta Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora.

A SUSI elnöke is örül az együttműködésnek, úgy érzi, nagyon sokat tanulhatnak az egriektől.

„Az Eszterházy Károly Egyetemnek van egy egyesülete, amely nagyon komoly eredményeket ér el Magyarországon női kézilabdában. A SUSI pedig női szakosztállyal rendelkezik, éppen ezért szakmai kapcsolatot alakítottunk most ki, amely nagyon sokrétű. Fél éves szinten kétszer fognak bemutató edzéseket tartani Sárospatakon különböző korosztályokkal, és bármikor bemehetünk az egri Egyetemre edzések megtekintésére. Nem beszélve arról, hogy Debre Viktor és más edzők személyében olyan segítséget kapunk szakmailag, amely megfizethetetlen számunkra.” – mondta Belicza János.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a későbbiekben tehetségekből szeretnének majd igazán nagyot építeni. Igazi Eszterházy-s tehetségekből akarnak majd egykoron egy Eszterházy NB1-es csapatot létrehozni.

Feltöltő

Fel