Ébredező természet a Kreatív Varázssziget foglalkozásán a könyvtárban

Szerdán délután Tavaszébresztő Kreatív Varázsszigetre vártuk az alkotni szerető olvasóinkat. Anyukák gyermekeikkel, barátaikkal, kistestvérükkel, nagyszüleikkel, közel harmincan érkeztek a családi kézműves délutánra a könyvtár gyermek-részlegébe.

Habár a hőmérő higanyszála még nem tavaszi magaslatokban tetőzik, azért a napkorong már magasabban jár és később is nyugszik. A levegőben érződik a kikelet közeledte és bizony a madarak beszédes csicsergése is reménykeltő. Elég volt a hideg télből, kezdjünk el hangolódni a melengető napsütésre. Első lépésként pedig vigyünk tavaszt az otthonunkba különböző dekorációkkal!

Kézműves délutánunkon a tavaszi lakásdekoráláshoz kínáltunk ötleteket vendégeinknek. Foglakozásunk a tavasz jegyében, zsongó és nagyon vidám hangulatban telt. A tavaszi lakásdekorálás egyik alapvető hozzávalója a virág. Mindegy, hogy cserepes, vágott, igazi vagy papírból van, lényeg hogy színes legyen, és már látványra is feldobja a hangulatunkat. Az elkészíthető lakásdíszekben a koratavasz jellemző virágai elevenedtek meg. Hóvirág formával díszítettünk mobil ablakdíszt és ceruzatartót. Hóvirágtündérünk dekorgumiból készült. Ajtódíszként koszorút készítettünk gólyahír és ibolya virágokkal díszítve. A tavasszal érkező gólyákról sem feledkeztünk meg. Kartoncsíkokból élethű gólyát készítettünk, amely nagyon tetszett a gyerekeknek. A közelgő ünnepekre pedig különböző alakú kokárdákat varrtunk filcből. Sok-sok egyedi és gyönyörű tavaszi  virágdísz, gólya és kokárda  készült az estébe nyúló vidám alkotó foglalkozás végére, amelyek tavaszébresztő hangulatot hoznak majd a készítőik otthonába.

Legközelebb áprilisban találkozunk!

Noszályné Bodnár Ágnes
könyvtáros

Feltöltő

Fel