144 birkózó lépett szőnyegre a hétvégén Sárospatakon

Sárospatakon rendezték meg a Fraisa Hungária Országos Kadet szabadfogású férfi és női minősítési birkózó versenyt, melynek tétje nem volt más, mint hogy mely versenyzők kerülhetnek majd be a magyar válogatottba és juthatnak el az Európa és Világbajnokságokra. Közel 50 szakosztály képviseltette magát a rangos eseményen és 144 versenyző lépett szőnyegre, hogy bebizonyítsa, bizony ő a legjobb a súlykategóriájában.

A nem túl kedvező időjárás ellenére is számos csapat és versenyző látogatott el Sárospatakra a válogató versenyre. A mérlegelés után bemelegítéstől volt hangos az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tornacsarnoka, majd egy látványos bevonulás után a verseny védnökei, Aros János polgármester és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő köszöntötték a jelenlévőket. Mindketten úgy fogalmaztak, hogy nagy megtiszteltetés a város számára, hogy egy ilyen rangos eseményt itt rendeztek meg a birkózás városában, sok sikert kívántak a versenyzőknek és további szép sikereket. Ezt követően Szűcs András versenyelnök ismertette a legfontosabb tudnivalókat, majd a birkózókon volt a szerep, hogy „megküzdjenek” egymással.

Sárospatakon 2013-ban alakult újjá a birkózás, 2018-ban pedig már az ötödik születésnapját ünnepli a Sárospataki Rákóczi DSE Birkózó Szakosztálya. Számos szép eredményt értek már el a birkózók a versenyeken (melyekről már korábban is beszámoltunk), a tavalyi évben az országos csapatversenyben pedig az előkelő 7. helyen végzett a pataki szakosztály. Az edző, Pósa János  úgy gondolta, ha egy rangos versenyt tudnak itt megrendezni, azzal versenyzőit is motiválhatja, hisz nincs annál jobb érzés, mikor a helyi közönség előtt mérkőzhet meg egy versenyző.

„Összetett ez a sport. Nem csak futni, enni kell jól tudni, hanem mindenre oda kell figyelni. Testben, erőben és lékekben is ott kell lenni és menni kell, csinálni kell.

A kadet korosztály (más néven ifjúsági) – 16-17 éves fiúk és lányok – versenyét rendezték meg most itt Sárospatakon, akik a válogatottságért küzdöttek. Az országban két ilyen megmérettetést szerveztek, az egyik januárban Budapesten volt, a másik pedig a városunkban. Ennek a két versenynek az eredményei alapján kerülhetnek be a versenyzők a magyar válogatottba, majd juthatnak ki Kijevbe az Európa Bajnokságra, majd később Zágrábba a Világbajnokságra.

Az ország minden részéről érkeztek a versenyre, a helyi egyesülettel együtt összesen  közel 50-en szakosztály nevezett és majdnem 150 fő versenyző érkezett a megmérettetésre. Győrből, Kaposvárról, Orosházáról, a Budapesti nagy csapatok (Csepel, Újpest stb.), Miskolcról is mind itt voltak, hogy szőnyegre lépjenek és eldöntsék egymás között, ki a jobb” – mondta Pósa János.

Eredmények:

A kadet női minősítési verseny győztesei:

40 kg: Faragó Vivien (Községi SE Földes)
43 kg: Kocsis Boglárka (Győri AC)
46 kg: Matyi Vivien (ESMTK)
49 kg: Szenttamási Róza (Csepeli BC)
53 kg: Nagy Nikolett (Csepeli BC)
57 kg: Csonka Klaudia (Büki BC)
61 kg: Szél Anna (Orosházi SBK)
65 kg: Szabados Noémi (FTC)
69 kg: Nagy Alexa (Csepeli BC)
73 kg: Magasházi Mercédesz (Kerámia SE Tófej)
+ 73 kg: Berregi Bernadett (Kispesti NSI)

Női csapatpontverseny:

1. Csepeli BC
2. Sárospataki RDSE
3. ESMTK

A kadet női minősítési verseny teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

 

A kadet szabadfogású minősítési verseny győztesei:

45 kg: Molnár Tibor (Budapesti Honvéd SE)
48 kg: Molnár Csaba (Budapesti Honvéd SE)
51 kg: Dely Marcell (Újpesti TE)
55 kg: Budai-Kovács Marcell (Csepeli BC)
60 kg: Balázs Bálint (Tatabányai SC)
65 kg: Dodó Bence (Püspökladányi NSE)
71 kg: Mezei Dominik (Érdi Spartacus)
80 kg: Korcsog Milán (Csepeli BC)
92 kg: Végh Artúr (Érdi Spartacus)
110 kg: Ubornyák Csaba (Kecskeméti TE)
+ 110 kg: Nem volt induló!

Szabadfogású csapatpontverseny:

1. Csepeli BC
2. Érdi Spartacus
3. Kecskeméti TE

A kadet szabadfogású minősítési verseny teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

Minden versenyzőnek és csapatnak gratulálunk az eredményekhez és további sikereket kívánunk!

A szervezők köszönettel tartoznak a verseny támogatóinak: Fraisa Hungária Kft., Sárospatak Város Önkormányzata, Sárospataki Polgárőr Egyesület, Sárospataki Tankerületi Központ, Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft. és mindazoknak, akik a verseny lebonyolításában segédkeztek!

A versenyen készült összes képet IDE KATTINTVA tekinthetik meg! Az eredményhirdetés képeit ITT LÁTHATJÁK!

 

Feltöltő

Fel