Bejutottak az ESTÖRI- Kreatív történelmi verseny döntőjébe az ÁVG-s diákok

Bejutott az ESTÖRI- Kreatív történelmi verseny döntőjébe – melyet április 18-án Kismartonban, Ausztriában rendeznek meg – az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium 10. c. osztályának csapata (Laczkó Borbála, Jákob Csaba, Varga Boglárka), akiket Remeczki Imre készített fel. 

A csapat ezúton is szeretné megköszönni a támogatóik segítségét, a Bodrog Hotel dolgozóinak türelmét és segítségét, akik Márki Bertalannal nagyban hozzájárultak a csapat sikeréhez!

Az alábbiakban a szervezők levelét tesszük közzé:

“Két napon át, február 20-án és 21-én rendezték meg a második ESTÖRI-Kreatív Történelmi Verseny középdöntőjét Budapesten. Harminc háromfős középiskolai, kilencedikes és tizedik osztályos csapat mérhette össze tudását a második fordulóban a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának dísztermében.

A résztvevőket Dr. Monok István a Magyar Tudományos Akadémi Könyvtár és Információs Központjának főigazgatója,  Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke valamint Czigány Balázs, az Esterházy Magánalapítvány igazgatóhelyettese köszöntötte. A középdöntőben tizennégy vidéki, két határon túli, valamint hat budapesti középiskola összesen kilencven diákja vetélkedett, közülük  tizennégy csapat jutott tovább az április 18-iki kismartoni döntőbe.

A verseny témája ebben a tanévben a Barokk ünnepek a 18. században – Vendégségben az Esterházyaknál.

A középdöntőbe bekerült csapatoknak megadott határidőre szakmai prezentációval és kreatív videóval kellett készülniük.”

A csapatnak és felkészítőjüknek szívből gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!

Feltöltő

Fel