Sárospataki győzelemmel zárult az V. SUSI Női Labdarúgó Torna

Február 10-én (szombaton) rendezte meg a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola az V. SUSI NŐI LABDARÚGÓ TORNÁJÁT (U21). Az eddig részt vett és rendezett tornák közül a jelenlegi volt a legrangosabb. Az idei tornán – amit az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium sportcsarnokában tartottak – 4 megye 7 csapata körmérkőzések formájában (mindenki játszik mindenkivel) mérkőztek meg egymással. A 21 mérkőzésen 42 gól született.

Végeredmény:

  1. Sárospataki USI (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) 13 pont
  2. DVSC-DEAC (Hajdú-Bihar megye) 11 pont
  3. Nyírség NSC (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)   8 pont
  4. Kazincbarcika SC FC (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)   7 pont
  5. Várda LA (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)   6 pont
  6. Debreceni Honvéd Olasz Focisuli (Hajdú-Bihar megye)   6 pont
  7. Újpest FC (Pest megye)   5 pont

Különdíjasok:

Gólkirálynő: Takács Brigitta (Sárospataki USI) 6 góllal
Legjobb játékos: Horváth Viktória (DVSC-DEAC)
Legjobb kapus: Ascsillán Anett (Nyírség NSC)
Legjobb hazai játékos: Kapéri Kitti (Sárospataki USI)

Sárospataki USI: Csehi Kincső, Csorba Réka, Horváthová Réka, Kapéri Kitti, Kiss Vivien, Nedeczki Bianka, Preszoly Fruzsina, Takács Brigitta, Balogh Tamás (edző)

Minden sportban, így a női labdarúgásban is fontos, hogy a hölgyek ne csak saját berkeiken belül játszanak, ezért az „újonc” csapatokat is felsorakoztató megmérettetés legnagyobb haszna, hogy a focisták új szokásokkal és mentalitással ismerkedjenek meg. A SUSI Torna éppen ezt a célt szolgálja, így évről-évre egyre több, egymásnak ismeretlen csapat mérkőzik meg egymással, amelyből a sportolók és edzők is tanulhatnak.

Hiányt töltünk be, mert a B.-A.-Z. megyei szinten nincs olyan nagy torna, ahol ilyen erős mezőnyt lehetne felsorakoztatni. Nekünk, rendezőknek az a legfontosabb, hogy jó hangulatú legyen a torna, és minél többen megismerjék az egyesületünket.

Balogh Tamás
edző

Feltöltő

Fel