Megtartotta idei első ülését a Társulási Tanács

Elfogadta a 2018-as költségvetését és tárgyalt a fogászati ügyeletről is a Sárospatak és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa az idei évi első ülésükön. A részletekről dr. Vitányi Eszter, a Társulás jegyzője számolt be.

„A Társulás egyik fő feladata az volt az ülésen, hogy elfogadja a 2018-as költségvetését. Ezt megelőzően az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek vonatkozásában beszéltük végig a döntést. Olyan saját bevételekkel és fizetési kötelezettségekkel nem számol a Társulás, mint ami a jogszabályban található, így ez a határozat és melléklete nemlegesen, tehát forint tartalom nélkül került egyhangúlag elfogadásra. Ezt követően tárgyalta a Társulási Tanács magát a költségvetést. Elmondható a központi orvosi ügyelet hozzájárulása vonatkozásában, hogy változatlan finanszírozási feltételek mellett valósul majd meg, míg a belső ellenőrzés tekintetében azonban 3 forinttal növekedett az az össze, amelyet a településeknek havonta a lakosság arányában fizetnie kell a Társulás számára.

Egyebek között azonban egy újabb téma merült fel. Sárospatak Város Rendelőintézetének vezetője, Bereiné Dr. Jakab Beáta arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy várható egy finanszírozási kötelezettség a fogászati ügyeleti ellátás vonatkozásában. Az ügyeletet ellátó cég már jelezte, hogy ilyen igénye merült fel ebben a témában. Itt mind a finanszírozás is téma volt, valamint ennek összege is, illetve beszéltünk az együttműködés lehetőségéről is, persze társulási szinten.” – mondta a jegyző.

Feltöltő

Fel