Kultúrházak Éjjel-Nappal – Sárospatakon tényleg helyben van a sokszínűség

A Családok Éve jegyében is telt idén a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos programsorozat. Eme kezdeményezéshez pedig ismét csatlakozott A Művelődés Háza és Könyvtára, akik három napon keresztül kifejezetten olyan programokat szervezek, amelyek a családoknak szóltak. Míg február első két napján Magyar Filmnapokat rendeztek A Moziban, addig 2-án délután a kisgyermekeket Mackókalandra várta a Könyvtár, este pedig visszatért a Világjárók Klubja egy különleges úti beszámolóval.

A legnagyobb érdeklődés azonban a sokszínű szombati napot övezte, amikor is A Művelődés Háza és Könyvtára egy igazán tartalmas délelőttöt szervezett kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

„A Művelődés Háza és Könyvtára évről-vére csatlakozik a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos rendezvénysorozathoz. Idén a program a Családok Évéhez is kapcsolódik, így egy olyan délelőttöt szerveztünk, amely elsősorban a családokat szólította meg. Szerettük volna, ha közösen, gyermekeikkel együtt tudnak kikapcsolódni a felnőttek is, így hát egy családi délelőttöt szerveztünk számukra a farsang jegyében.

A hagyományos kézműveskedés mellett a mai modern kreatív tevékenységek is megtalálhatóak voltak a Művelődés Házában ezen a délelőttön. A gyerekek bohóc-pompont vagy épp télűző eszközöket készítettek a szüleikkel, de a nemezelést is kipróbálhatták. A Szikes Zenekar élő zenével kísérte a táncházunkat, mely mindenképpen egy hagyományos programelem volt. Mindezek mellett egy kis gasztronómiai kalandozással is vártuk a hozzánk érkezőket, kétféle fánkot süthettek vendégeink, valamint bohókás szendvicsek készítésére is volt lehetőség.

Azok a családok, akik ma délelőtt ellátogattak hozzánk év közben is rendszeres vendégei A Művelődés Háza és Könyvtára programjainak, tehát visszatérő vendégek, csak ma egy komplexebb eseményen vehettek részt. Bízok benne, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.” – mondta Csatlósné Komáromi Katalin, intézményvezető.

Feltöltő

Fel