A Ködöböcz József díjasok előtt tiszteleg a város

Rendhagyó kiállítást szervezett Sárospatak Város Önkormányzata és A Művelődés Háza és Könyvtára, melyet a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat részeként a városi ünnepség után nyitottak meg az érdeklődő közönség előtt.

Aros János a megnyitón elmondta,

“Jelen kiállítás tiszteleg Sárospatak város újra várossá nyilvánításának 50. évfordulója előtt és egy térben mutatja be azon személyeket és szervezeteket, akik a város újkori történelmében a kulturális élet területén kimagasló eredményeket értek el. A bemutatott személyek és intézmények, közösségek együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy Sárospatak a Kultúra Magyar Városa címmel is rendelkezik, sok más szervezeti, szakmai elismerés mellett. A város egyedi kulturális élete sokban köszönhető az itt bemutatottaknak, akik munkájukhoz a múltból merítettek és Sárospatak jövőjét építik.”

(A Ködöböcz József díjat 1999-ben alapította Sárospatak Város Önkormányzata. A Ködöböcz József díj adományozható a város művelődéséért, kulturális életének fejlesztéséért kiemelkedő munkát végző személyeknek és csoportoknak. Évente egy díjat ítélnek oda, melyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen ad át a polgármester.)

A megnyitót a Farkas Ferenc Művészeti Iskola tanulóinak műsora színesítette.

A kiállítás február 16-ig tekinthető meg A Művelődés Háza és Könyvtára emeleti galériájában.

Feltöltő

Fel