Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Több fontos napirendi pont miatt kellett rendkívüli képviselő-testületi ülést tartania Sárospatak Város Önkormányzatának. A részletekről Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

„Először egy telekértékesítési napirenddel foglalkoztunk. Tavaly előtt sikerült megvásárolnunk a helyiek által csak úgy ismert „Keller lakópark” egy részét, majd igyekeztünk kialakítani annak a lehetőségét, hogy az itt lévő telkeket kedvezményesen megvehessék azok, akik építkezni szeretnének. Ezt a folyamatot szeretnénk meggyorsítani azzal, hogy további kedvezményt adunk annak az első három jelentkezőnek, akik itt kívánnak építkezni. Eddig 50%-os áron vásárolhatták volna meg a telket azok, akik három éven belül vállalták a telek beépítését, azonban most ezt a kedvezményt 60%-ra emeltük meg, és két éven belüli felépítésre. Célunk, hogy inspiráljuk az embereket arra, hogy itt építkezzenek.

Következőkben a Hotel Bodrog fejlesztésével foglalkoztunk. Ők egy pályázatban vesznek részt, amelyben egy önkormányzati területet érintő fejlesztést szeretnének végrehajtani. Úgy döntött testületünk, hogy ezt a területet eladjuk számukra. Azért is volt pozitív a bírálat, mivel a Hotel az egyik legnagyobb szállásadója városunknak. Tavaly a turisták több, mint 80 ezer vendégéjszakát töltöttek el Sárospatakon (a környéken a legmagasabb szám). Ezen vendégéjszakáknak a számból 60%-ot a Hotel és Campingjük bonyolított le, így örültünk a további fejlesztésnek, melyek várhatóan még magasabb vendégéjszaka számot fognak eredményezni.

A napirendek között szerepelt még a 2018. évi START Munkaprogram elindítása is. Minden év elején feladatunk ezt tárgyalni. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy folyamatosan csökken az a létszám, akiket be tudunk vonni ebbe a közmunka programba. Ez egyrészről jó, másrésztől pedig nem. Jó, mert nagyon örülünk annak, hogy egyre többen elhelyezkednek az elsődleges munkaerőpiacon, de rossz és nehéz olyan szempontból, hogy a programjainkhoz ember kell, hogy 100%-ig teljesíteni tudjuk a vállalt feladatokat. Éppen ezért most változtattunk és lentebb vittük a keretszámokat, így idén 93 főnek a foglalkoztatását tervezzük, akiket négy munkacsoportba osztunk majd be. A program március 1-től indul” – nyilatkozta az alpolgármester.

Feltöltő

Fel