Évkezdő Kreatív Varázssziget a könyvtárban

Téli díszeket, lakásdekorációkat készítettünk az alkotni, kézműveskedni szerető vendégeinkkel a Kreatív Varázssziget januári foglalkozásán.

Ahhoz adtunk ötleteket a családi kézműves délutánon, hogy mivel díszíthetjük otthonainkat az év első hónapjaiban. A dekorációk elkészítésekor használhatunk olyan téli motívumokat, amelyek az évszakhoz, a hideghez kapcsolódnak. Mivel az időjárás napjainkban cseppet sem télies, díszeinkkel könnyen téli hangulatot varázsolhatunk lakásunkba.

Ezen alkalommal is többféle technikával és anyagból készült mintadarab között lehetett választani. A főbb motívumok, a hóember és a hópehely ihlette a dekorációkat. Falidísz, ajtó- és ablakdekor, valamint minicserépből vidám figura készült hóember formával. Hópelyheket zsenília szálakból gyöngydíszítéssel, valamit filcből varrással is lehetett készíteni. Arra is gondoltunk, hogy az éven mindenki szerencsés és sikeres legyen. Ennek érdekében szerencsemalackát is készítettünk és persze a négylevelű lóhere sem maradhatott el.

Vidám hangulatban zajlott az estébe nyúló foglalkozás. Reméljük, hogy ötleteinkkel hozzájárultunk a téli otthoni lakásdekorálás hangulatosabbá tételéhez.

Noszályné Bodnár Ágnes beszámolója

Feltöltő

Fel