Megújul a Határ út

A Magyar Közlönyben jelent meg a tavalyi év végén, hogy egy Kormányhatározat értelmében Sárospatak városa 75%-os támogatottsággal belterületi utak és járdák felújítására 26,6 millió forintot nyert el. Ebből az összegből az Önkormányzat a Határ utat tervezi felújítani.

Aros János elmondta, hogy sajnos a járdák minősíthetetlen és tarthatatlan állapotának felszámolására nem mindig tudnak pályázatot benyújtani. Így más forrásból oldják meg a rekonstrukciókat, tavaly például több, mint 120 millió forintot költöttek útfelújításra, melyből hét utat tudtak megújítani, ezek közül egy út teljesen új alapokat kapott. Idén ezt a tendenciát szeretnék folytatni, így megragadnak minden olyan lehetőséget, melyből újabb forrásokhoz juthatnak.

„Idén a körforgalomtól egészen a Vajdácskai útig megtörténik majd a Sárospatakon átmenő út felújítása, a Mudrány étterem melletti út is megújul és a Herceg utcának a teljes újjáépítése is megvalósul, mely mellé egy bicikli utat is tervezünk. A legújabb nyertes pályázatunknak köszönhetően pedig 26,6 millió forint értékben, 75%-os állami támogatottsággal – melyhez még saját forrásból 7-8 millió forintot hozzá kell tennünk – a Határ utat is felújítjuk.

És miért pont a Határ út? Mert csak olyan utak felújítására tudtunk pályázatot benyújtani, amelyekre a tervek már készen vannak. A Határ útra pedig már engedélyes terveink vannak. Ugye idén megkezdődik a Herceg utca felújítása is, így a Végardó Fürdőhöz vezető utak fel lesznek túrva, azonban a Fürdőt nem lehet és nem szabad elzárnunk a vendégektől semmilyen formában sem. Fontos tehát, hogy a két útnak a felújítása nem csúszhat össze. Ennek az összehangolására nagyon oda fogunk figyelni!”

Feltöltő

Fel