Elkészült a Gondozási Központ két épületének energetikai korszerűsítése

TOP-os pályázaton belül Sárospatak Város Önkormányzata tavaly több, mint 240 millió forintot nyert a tulajdonukban lévő épületek energetikai korszerűsítésére. Ebből az összegből valósult meg a Sárospataki Gondozási Központ két épületének, az Időskorúak Nappali Otthonának és a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének felújítása is.

A Gondozási Központ két épületében, melyet az önkormányzat tart fent, közel 50 ember napi szintű ellátása valósul meg. Hogy életkörülményeik is javuljanak, a külső felújításokkal egyidejűleg belső rekonstrukciók is történtek. Mindezek túl megvalósult az épületek külső hőszigetelése is. A részletekről Aros János számolt be.

„Az energetikai korszerűsítési pályázat révén Sárospatak Város Önkormányzatának tulajdonában álló négy épület újulhatott meg, így – mivel mi tartjuk fenn – a Gondozási Központ két épülete is megújulhatott. Hozzájuk két intézmény tartozik, az Időskorúak Nappali Otthona és a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye. Míg előbbit 15 millió, utóbbit 14,3 millió forintból tudtuk korszerűsíteni.

Mind a két épületen megtörténtek a külső hőszigetelések, kicserélték a nyílászárókat, megvalósult a belső fűtéskorszerűsítés és új radiátorokat szereltek fel.

Ezek a beruházások az intézményeknek és az önkormányzatnak is megtakarításokat eredményeznek, várhatóan 40 millió forint értékben. Természetesen a külső korszerűsítésekkel egyidejűleg a belső épületrészeket is olyan állapotba hoztuk – saját forrásból – amely az ott élők és dolgozók megelégedésére szolgál” – mondta a polgármester.

Ebből a pályázatból valósult meg korábban már az Újbástya Rendezvénycentrum és az Erdélyi János Általános Iskola energetikai korszerűsítése is.

Feltöltő

Fel