2018. januárjától változások léptek érvénybe a szemétszállításban

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a BMH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. között új hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés került megkötésre.

Ezen szerződés értelmében a Zempléni Z.H.K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. ezentúl, mint alvállalkozó vesz majd részt a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységben. Az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv által elvárt magasabb műszaki tartalomhoz igazodás megvalósítása miatt, új hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendeletet kellett elfogadnia Sárospatak Város Önkormányzatának, mely 2018. január 1-től lépett hatályba.

A rendeletből kiderül, hogy változás lesz a lomtalanítás rendszerében. Eddig egy évben egyszer volt ingyenes a városban, most azonban ez megszűnik és minden lakos maga kérheti majd a házhoz menő lomtalanítást, mely évente két alkalommal lesz ingyenes. Az igénybejelentéstől számított 30 napon belül a szolgáltató az általa kijelölt napon elvégzi a szolgáltatást.

Fontos megemlíteni, hogy ugyan azok a járművek végzik majd a szemétszállítást amelyek eddig is és az időpontok sem változnak. A szemétszállítás díja változatlan marad, megmarad a sárgakukás szelektív és a zöldhulladék szállítás is, mely ezentúl gyakoribb lesz majd (két hetente lesz zöldhulladék gyűjtés). Az üvegeknek egy külön szállítási rendszert fognak kialakítani, valamint az otthon keletkezett üveghulladékokat háztól fogják elvinni.

A sárospataki ügyfélszolgálat heti 16 óra időtartamban nyitva van az  Erdélyi János utca 18. szám alatt. Jelenleg hétfő és szerdai napokon 8 és 16 óra között áll az ügyfelek rendelkezésére.

Mindezek mellett fontos még az is, hogy a gazdálkodási szervek közszolgáltatási díjfizetési mentességében változás NEM történik.

 

A bejelentési adatlapok, közszolgáltatási díjak, ügyfélszolgálat, lomtalanítási igénybejelentő lap, lomtalanítási igény bejelentése elektronikus űrlap segítségével IDE KATTINTVA TALÁLHATÓ MEG!

 

2018. ÉVI HULLADÉKNAPTÁR

(nagyobb és jobb minőségért kattintson a képre!)

Feltöltő

Fel