A MINK Asztaltársasággal köszöntötte a Karácsonyt!

A Cuvée Rendezvényház Sárospatakon 2017. december 20-án este ismét fiatalokkal népesült be. A Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület évzáró, karácsonyi rendezvényét tartotta itt, a szezonális alkalommal jelentkező Asztaltársaságot. A téma ezúttal mi lehetett volna más, mint a Karácsony áldott ünnepe.

Ezúttal egy kvízesttel jelentkeztek az Ifjak, amelyekre középiskolásokat és fiatal felnőtteket vártak. A vetélkedőn főként a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákjaiból álló csapatok képviseltették magukat. A kvízfeladatokat az egyesület két munkatársa készítette el. Az öt csapatnak, – akik már előre frappánsabbnál frappánsabb csapatnevekkel jelentkeztek a vetélkedőre – két fordulóban kellett a karácsonyi ünnepkör témájában bizonyítani tudásukat és ismertségüket. A kellemes hangulatú est pártatlan és igazságos értékelésében egy háromtagú zsűri segítette a játékvezetők munkáját.

A feladatok sokszínűek voltak: zene- és filmfelismerés, tippelés, mennyiség-meghatározás stb. Végeredményben a Casus Belli nevű csapat vitte el a főnyereményt, de mindenki nyert: egy szeretetben eltöltött estét. Az együtt lenni jó üzenetét vitte haza magával mindenki.

Az est lezárásaként a beszélgetéseken túl, nem maradhatott el egy apró tájékoztató a Minority Safepack nevű polgári kezdeményezésről, amely mögé a Magyar Ifjak beálltak. Magyarországon a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés név alatt futó ügy Európa őshonos nemzeti kisebbségeinek jogorvoslását tűzi ki célul, beleértve a határon túli magyarságot is. A felhívással arra kértük a 18. életévüket betöltött diákokat, hogy járuljanak hozzá egy aláírással ehhez a kezdeményezéshez. A Magyar Ifjak ezúton tisztelettel megkérné Sárospatak hazaszerető és a kisebbségbe került magyarok iránt szolidaritást érző lakosait, hogy a következő linken Önök is támogassák aláírásukkal ezt a nagyszerű európai kezdeményezést!

Online aláírható itt: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#

Bővebben lehet olvasni a kezdeményezésről a www.jogaink.hu oldalon. Minden határon túlra került testvérünk nevében köszönjük!

A képeket az Egyesület fotósa, Nagy Dániel készítette.

Remeczki Imre

Feltöltő

Fel