Újabb elismerést kapott az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium

A 2016/2017-es tanév diákolimpiai pontversenyét december elején értékelték Miskolcon, a Megyeháza dísztermében. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei diákolimpiai pontversenyen az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium, a kis létszámú középiskolák között az előkelő második helyezett lett. Az elért pontszám, a megye összes középiskoláját tekintve a nagyszerű negyedik helyet jelenti.

Tóth Tamás, az intézmény vezetője úgy véli, hogy ez teljes mértékig megerősíti azt az elmúlt években folytatott testnevelői sporttevékenységet, amelynek eredményeképpen egy olyan általános gimnázium – mint amilyen az ÁVG – fel tudta venni a versenyt a megye számos olyan iskolájával, ahol sporttagozatok, illetve széleskörű egyesületi hálózatok állnak mögöttük.

„A felnövekvő ifjúságnak rendkívül fontos az egészséges életmódra való felkészítése. Ennek egyik legfontosabb, vagy talán legjátékosabb eszköze a sport. Persze a játékot úgy értem, hogy nagyon komoly fizikai megerőltetés is van mögötte. Ez első perctől kezdve fontos volt az iskola pedagógiai programjában, célként mindig kitűztük, hogy az egészséges életmódra neveljük diákjainkat. Az, hogy milyen tantárgyak, vagy milyen sportágak kezdtek el az Árpád Vezér Gimnáziumban fejlődni, az mindig a testnevelési munkakör összetételétől függ, hiszen tudjuk jól, hogy minden pedagógusnak, minden testnevelő tanárnak van egy kedvenc sportága, és ha ő abban ki tud teljesedni, akkor az ilyen pozitív eredménnyel zárul. Mindig úgy bővült a kör, ahogy újabb és újabb testnevelő kollégák érkeztek hozzánk. Megkerestek, és azt mondták, hogy ők ezt az ágazatot szeretnék fejleszteni, és a fejlesztés mellet ugye ahogy látjuk, eredmények is születtek.

Azt gondolom, hogy minden egyes eredmény, ami egy oktatási intézményben egy ilyen elismeréshez vezet, az mindig megerősíti a pedagógus kollégák munkáját, illetve az iskola pedagógiai programjában megfogalmazott céloknak a hasznosságát. Ennek köszönhetően nem csak saját belső mérőeszközeink alapján kapunk egy visszaigazolást, hanem egy külső és egészen objektív mérési eszköznek köszönhetően is.”

Elismerésükhöz szívből gratulálunk!

Feltöltő

Fel