„Kiskarácsony” – Évértékelő összejövetel A Művelődés Háza és Könyvtárában

A Művelődés Háza és Könyvtára az intézmény fenntartásában működő előadó művészeti, tárgyalkotó csoportoknak és művelődő közösségeinek szervezte meg a „Kiskarácsony” nevezetű összejövetelét. A programra minden csoportból szép számmal jöttek el olyan szakköri tagok, akik egyébként egész évben rendszeresen részt vesznek A Művelődés Háza és Könyvtára munkájában.

A program első részében az idei év eredményeit áttekintő prezentációt mutatott be Csatlósné Komáromi Katalin. Ebben kitért a rendezvényekre és a nagyobb programokra is. Második részben pedig a csoportok által elért eredményeket ismertette.

„Ismét tartalmas és egy nagyon mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött. Csoportjaink számos hazai és határon túli helyszínen bemutatkoztak és felléptek, új kapcsolatokat alakítottak ki.

Ilyen például, hogy a Lorántffy Zsuzsanna Hímző Műhelynek az úrasztali terítőkből nyílt kiállítását utaztattuk el számos hazai és határon túli helyszínre. A Művelődés Háza Kamarakórusa Loretóban lépett fel egy egyházzenei fesztiválon, valamint a közreműködésükkel valósult meg tavasszal az I. Sárospataki Kórusfesztivál. A Bodrog Néptáncegyüttesnek 28 fellépése volt Sárospatakon és a környező településeken, de elutaztak Szardínia szigetére is. Az Irodalmi Teadélutánt – ami minden hónapban megvalósult – átlagosan 20-25 fő látogatta. Sok neves íróról, költőről megemlékeztek az idei év során. A Baba-Mama Klubban 108 felnőtt és 90 kisgyermek vett részt a foglalkozásokon. A Kreatív Varázsszigetre – mely szintén a gyerekek és a szülők közreműködésével valósul meg – több, mint 130 felnőtt és 126 gyermek látogatott el. A Nyugdíjas Klub is színes évet zárt, sok rendezvénnyel, Kassai kirándulással és előadássorozatokkal. A Rajztanárok Zempléni Alkotókörének is több határon túli eseménye volt. Nárcisz napon festettek Homonnán, Festők a harctéren címmel egy akciófestésen vettek részt Lengyelországban. Szerencsen rendeztük a nyári táborukat és később itt volt egy kiállításuk is. A Foltos Pille Foltvarró Körnek is egy új, határon túli kapcsolata nyílt meg idén. Bodrogszerdahelyen volt februárban kiállításuk, majd áprilisban Nagybányán. Ez olyan jól sikerült, hogy a Nagybányai Magyar Napokra is meghívták őket. Tokajban is rendeztek egy nagy kiállítást.

Összességében elmondható, hogy csoportjaink minden nagy városi rendezvényen és fesztiválon ott voltak.” – mondta az intézményvezető.

Csatlósné Komáromi Katalin hozzátette, ezek az eredmények a közművelődési és könyvtári szakemberek együttműködéséből és a tagok aktív részvételével valósulhattak meg. Ezt köszönték meg a rendezvényen egy kis vendéglátással és egy nagyon hangulatos kis műsorral, amelyet A Művelődés Háza és Könyvtára munkatársai adtak. Zenés műsorszámok, versrészletek hangzottak el előadásukban. A rendezvény végén pedig az intézményvezető minden munkatársának és jelenlévőnek megköszönte az éves munkáját, és a jövő évre – amikor is A Művelődés Háza évfordulóját, a Könyvtár és A Mozi születésnapját ünneplik – hasonlóan eredményes együttműködést kívánt.

Feltöltő

Fel