A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Karácsonyi néptánc gálája

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozata december 15-én tartotta karácsonyi néptánc gáláját. A műsoron az iskola valamennyi sárospataki csoportja fellépett, az óvodás gyermekektől  a legnagyobbakig, s a műsor végén az iskola volt tanítványai is – a Bodrog Néptáncegyüttes keretein belül  – egy műsorszámmal kedveskedtek a közönségnek.

Az est során Bálint Béla, az iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket.  A táncosok ezt a műsort immár hagyományosan karácsonyi ajándéknak szánták, így ingyenesen bárki megtekinthette, meg is telt A Művelődés Háza és Könyvtára színházterme. A változatosan szerkesztett – dél-alföldi, mezőföldi, bodrogközi, bonchidai, szászcsávási, dunántúli , sárközi táncokból készült- koreográfiákat a karácsonyi ünnepkörről szóló szövegek fűzték egybe, s a végén az iskolás gyermekcsoportok által előadott finálé zárta le. A koreográfiákból több olyan is volt, amelyet a csoportok szeptembertől készítettek el, így először láthatta ezeket a közönség. A táncos gyermekeket ezen az estén a kiváló Szikes Zenekar kísérte, Orosz Sándor vezetésével.

A tánctagozat dolgozói és tanulói minden sárospataki lakosnak, s valamennyi, az iskolát és ezt a műfajt kedvelő embernek áldott, békés Karácsonyt kívánnak!

Feltöltő

Fel