Továbbra is jól halad a Református templom felújítása

A kegyes időjárás megkönnyíti a Református templom felújításának munkálatait. Belül lekerültek az állványok, mivel befejeződtek a festett minták restaurálásai, illetve kívül is a legtöbb állványt már leszerelték. A kovácsoltvas kerítéselemek is a helyükre kerültek. Jelenleg az elektromos vezetékek föld alá helyezése folyik. A felújítási munkák jelenlegi állásáról Dr. Fodor Ferenc lelkész számolt be.

„Szerencsére jól halad a Református templom felújítása. Nagy odafigyeléssel végzi a kivitelező a munkát. Az időjárás is kedvezett egész évben, eső sem volt akkor amikor olyan munkákat végeztek a szakemberek, melyben megnehezítette volna a munkájukat.

Eddig az elektromos vezeték a Lorántffy utcáról jött légvezetéken, most azonban felvágták az úttestet és föld alá helyezték a vezetékeket.

A külső térburkolattal is foglalkoznak most a szakemberek. A Lorántffy utcai bejárattól a Lelkészi Hivatalig terjedő szakaszból hiányzik egy darab, azt pótolják. Hiányzik még a templom belső fűtésének és a padfűtéseknek a beszerelése. Ezekre azonban akkor kerülhet sor, ha a belső térben lévő munkák amelyek porral és kosszal járnak készen lesznek. Akkor, a már előre elkészített kárpitborítást teszik rá a fűtőfelületekre illetve a háttámlára. Az asztalosmunkák a külső és belső ajtókon, valamint a templom belső világítása részben már készen vannak, a mellvédeken lévő armatúrák még nem kerültek a helyükre.

Kívül terepmunkák zajlanak, a Lorántffy utcai bejárat felől megnyitottuk a templomkertet. Itt kialakítottunk egy kicsi közösségi teret, ahol esküvők vagy keresztelők után lehet akár fotókat is készíteni.”

A Református templom várhatóan jövő tavasszal készül el.

Feltöltő

Fel