Tovább folytatódik az STC Sportpályájának fejlesztése

Korábban 191 millió forintból, most pedig ismét egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően újul meg a Sárospataki Torna Club Sportpályája. A jelenleg rendelkezésre álló összegből egy 90×53 méteres műfüves pálya kerül kialakításra, valamint a már meglévő lelátót is lefedik. Az ünnepélyes alapkőletételen elhangzott, a sporttelepen ez már nem az első nagyobb fejlesztés, de a jövőre nézve is vannak még tervek.

„A tavalyi évben pályáztunk az Európai Unió és a Miniszterelnöki Hivatal által meghirdetett lehetőségre, majd februárban jött a hír, hogy sikerült, nyertünk a pályázaton. 190 millió forintos beruházásról van szó, melynek keretében kialakítunk egy műfüves pályát (90x53m-es) és a meglévő lelátónak a fedése is megvalósul, valamint új lelátók is épülnek.

Az új pálya elsősorban természetesen a fiatalokat szolgálja majd, azokat a sportolókat, akik szeretnének idejönni focizni, de persze az apróbb gyerekeket is. A pálya bajnoki mérkőzések lebonyolítására is alkalmas lesz, nem csak edzésre.” – mondta Krai Csaba, az STC elnöke.

Aros János polgármester az alapkőletételen elmondta, tudatosan fejlesztik a Sportpályát.

„Nem csak erkölcsi és anyagi támogatást kell nyújtanunk a sportolóknak, hanem a megfelelő infrastruktúrát is ki kell alakítanunk számukra. Évek óta tudatosan fejlesztjük a Sportpályát. Először a center pálya felújítására került sor, majd a kiszolgáló épületet, vagyis az öltözőket alakítottuk át és létrehoztunk egy ökölvívó termet, valamint egy rekortán pályát, most pedig egy régi nagy vágyát sikerül megvalósítanunk a futball szerelmeseinek, egy új, nagyméretű műfüves pályának a kialakítása és az ehhez szükséges lelátók megépítésére kerül sor.”

Az új műfüves pálya és a lelátók fedése 2018 májusára készül majd el, a munkálatokat egy sárospataki cég végzi.

Feltöltő

Fel