Összefoglaló a novemberi képviselő-testületi ülésről

Sárospatak Város Önkormányzatának november havi képviselő-testületi ülésének legfontosabb napirendjeiről, Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

„Javaslatot hallottunk a Polgármesteri Hivatal 2018-ban elrendelt igazgatási szünetéről. Az elmúlt években már jól bevált gyakorlat lett az, hogy a nyári időszak közepén egy úgynevezett igazgatási szünetet rendelt el a testület a Polgármesteri Hivatalban. Ennek több oka is van, egyrészt a kollegáknak is jobban tervezhető a szabadság, mivel már így év elején tudják hogy melyik lesz az a két hét, amikor biztosan szabadságra mehetnek majd, illetve az állampolgárok ügyintézése is ekkor szünetel. Így ők is ehhez tudnak igazodni. Természetesen, ha valakinek sürgős, halaszthatatlan problémája adódik – itt gondolok elsősorban anyakönyvezési dolgokra – akkor mindig van egy ügyeletes telefonszám, ahol ezeket el tudják intézni. A 2018-as évben nyáron július 23-tól augusztus 3-ig (tehát tíz munkanapon keresztül) lesz az igazgatási szünet, a téli időszakban pedig december 27-től 28-ig, tehát ez kettő munkanap, de ugye tudjuk, hogy az ünnepek miatt ez gyakorlatilag másfél hetet fog jelenteni.

Beszámolót hallgattunk meg a Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület elnökétől (az elmúlt öt évről számolt be). Köszönjük Pingor Zsoltnak az igen komoly beszámolót és a nagyon kemény munkát, melyet az Egyesületük végez. Akik külsőként végighallgattuk meglepődtünk, hogy mekkora széles tevékenység és milyen komoly feladatok vannak ebben az úgynevezett „horgász társadalomban”. Az elmúlt öt évben a halasítás, a tavak rendbetétele, a vízpartok rendbetétele volt a legfontosabb tevékenységük, természetesen amellett, hogy irodát tartanak fent, a papírmunkát intézik a több, mint 300 horgásznak (engedélyek, napijegyek kiadását). Elég komoly háttérmunka ez. Pingor Zsolt a testületi ülésen kiemelte, hogy mindezekkel a legfontosabb céljuk a rekreáció biztosítása, tehát aki ki akar menni a hétvégén horgászni, akkor az megtehesse kényelmesen. Igyekeznek nem csak a horgászoknak kedvezni, hanem a családtagoknak is. Jelenleg öt tó használatát kapta meg ez az Egyesület. Testületünk szerint abszolút jó kezekbe kerültek ezek a tavak, és jó gazda módjára bánnak vele, igyekeznek a halállományt is bővíteni.

Belső ellenőrzési tervet is meghallgattuk a 2018-as évre vonatkozóan, ahol beszámoltak arról, hogyan is tervezik a következő évben az Önkormányzat különböző intézményeinek, illetve kistérségi településeknek is a belső ellenőrzési munkáját.

A Kommunális Szervezetről is szó esett, hiszen egy olyan napirendi pontról volt szó, amelyben a saját bevételeik lehetőségeit vizsgálták. Erre készített igazgató úr egy tervet, amelyet mi további kiegészítésre visszaküldtünk, és egy kicsit pontosabb kivitelezést, tervezést kértünk.

Az önkormányzat minősített többségi tulajdonú gazdasági társaságainak pénzügyi egyensúly helyzetéről hallgattunk meg egy beszámolót. Örömmel jelenhetem, hogy mind az öt cég, amely az önkormányzat tulajdonában van (a Pataqua Kft., a Patakhő Energiaszolgáltató, a Közszolgáltatási Kft., a Sidinfo és az Innovo Kft.) valamennyien jól működnek, nincs semmilyen tartozásuk.

A Sárospataki Torna Club támogatási kérelmét is támogattuk ülésünkön, akik egy nemzetközi tornára utaznak.” – nyilatkozta Sikora Attila.

Feltöltő

Fel