Város és Faluvédők Szövetségének elismerő oklevelét kapta meg Sárospatak

Veszprém városa adott otthont a Virágos Magyarország 2017 verseny eredményhirdetésének. Idén több, mint 300 település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. A megmérettetésen azonban Sárospatak városa is díjazásban részesült. A részletekről Ágoston András, főkertész számolt be.

„Sárospatak már a kezdetek óta részt vesz a Virágos Magyarország versenyén. Egy év kivételével minden évben nyertünk valamilyen díjat vagy elismerést, mely országunkban egyedülálló. Idén a Város és Faluvédők Szövetségének elismerő oklevelét nyertük el. Ezt a díjat a belváros természetes és épített környezeti szépségének folyamatos ápolásáért kaptuk. A díjnak részese a Végardó Fürdő is, akik szintén a zöldfelületek példás ápolásáért kapták az elismerést.”

A Virágos Magyarország szervező bizottságától az eddigi országos első helyezettek kaptak egy nagy méretű emléktáblát is, melyet a település határában kell majd elhelyezniük. Sárospatak 1999-ben volt első helyezett. Ezt követően (2000-ben) városunk az Entente Florale Europe nevezetű nemzetközi versenyen ezüstérmet szerzett munkásságával.

És hogy nehéz-e egy ilyen versenyen évről-évre újat mutatni?!

„Véleményem szerint mindig valami újat és változatos formában kell megmutatni az adott település arculatát. Úgy gondolom nem szabad kikopni, belefásulni a munkába annak az embernek, aki szereti a természetet, a környezetét és a növényeket és nem utolsó sorban a városát. Én ilyen vagyok, ezért nem kopok még az ambícióm. Szeretek megújulni, új növényzetet bemutatni. Igaz, hogy évről-évre nehezebb, de megéri, mert mikor az itt élők, vagy az ide érkező turisták dicsérő szavait olvasom vagy hallom, akkor tudom, hogy valamit jól csinálunk.” – mondta Ágoston András.

A főkertész még egy információval is szolgált. Elmondta, hogy Sajtos Tibor aki korábban hosszú éveken keresztül főkertész volt városunkban, a mostani Veszprémi díjátadón megkapta az „Az év főkertésze” címet, melyet Ágoston András az előző év során érdemelt ki.

Feltöltő

Fel