2017.12.08. 17:00 - 18:00
Szent László ereklyéje – kutatás, kérdések, eredmények című előadás az SRTA-n

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia szeretettel hívja az érdeklődőket a „Péntek esték” sorozat következő alkalmára, a

Szent László ereklyéje – kutatás, kérdések, eredmények című rendezvényre, 2017. december 8-án, pénteken, 17.00 órára a Sárospataki Református Kollégium Szikszai termébe.

A győri ereklye kutatásáról Dr. Patonay Lajos, Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének laboratóriumvezetője, a kutatás vezetője számol be.

A Szent László-herma és ereklye kutatásáról készült kötetet Dr. Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora mutatja be.

A programot „Szent László – a 21. században” címmel pódiumbeszélgetés zárja. A meghívott vendégeket Nagy Károly Zsolt (SRTA, főiskolai adjunktus) kérdezi.

A programhoz kapcsolódik az SRTA Zsibongó Galériájában „Ki kétkedőn boncolja…” – egy ereklye természettudományos vizsgálata címmel, a Szent László ereklye kutatása során készült képekből nyílt kiállítás.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk. Az alkalomra a közép- és felsőoktatásban résztvevő diákokat is hívjuk!

Feltöltő

Fel