Sikeresen szerepeltek a Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntőjében a Rákóczisok

A Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói a Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntőjében 8. helyezést érték el.

A megyei győzelem után nagy kihívásnak tettünk eleget, készülve a döntőre. A hetedikes csapatunk – Ambrus Boróka, Hünlich Hédi, Poroszka Zsófia, Durányik Csaba – komolyan vette az összedolgozást, együttgondolkodást. A felkészülés során is segítették, meghallgatták, kiegészítették egymást, ami elengedhetetlen a verseny szempontjából is, hiszen a verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, kooperatívan oldjanak meg problémákat. A verseny megtapasztaltatta az együttgondolkodás örömét, a logikus gondolkodást, a megoldási stratégiák mellett lehetőséget adott arra, hogy a 4 fős csapatok összemérhessék tudásukat.

A november 18-án Budapesten megrendezett Kárpát-medencei döntőben a 7. évfolyamon 34 itthoni és külhoni csapattal mérkőztek tanulóink. A verseny nehéznek bizonyult, a feladatok jellegénél fogva valóban jól megdolgoztatták a résztvevőket. A 14 feladat mindegyike úgy volt kitalálva, hogy akár több megoldása is lehetséges, s itt a cél, nagyon rövid idő alatt valamennyit megtalálni. Iskolánk csapata nagyon jól dolgozott, így az előkelő 8. helyen végzett.

Gratulálunk csapatunknak a kiemelkedő eredményhez!

Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Feltöltő

Fel