Bogdán Erzsébet kiemelt Magyar Kézműves Remek díjban részesült

Bogdán Erzsébet sárospataki hímző népi iparművész magas szakmai elismerésben részesült, kiemelt Magyar Kézműves Remek díjat vehetett át munkássága elismeréseként. Az általa alkotott úrihímzéses terítő kapcsán a zsűri kiemelte az öltéstechnika gazdagságát, az úrihímzésre jellemző motívumkincs magas színvonalú alkalmazását, valamint a gyönyörű és nagyon precíz kivitelezését.

Idén tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Magyar Kézműves Remek pályázatot, melynek díjait az OMÉK keretein belül adták át a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Idén 91 pályázat érkezett be, ezek közül 36 pályamű nyerte el a Magyar Kézműves Remek díjat, közülük 7 iparművészt – köztük Bogdán Erzsébetet – kiemelt díjban részesítettek rendkívül magas színvonalú alkotásaik miatt. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – mint az esemény fővédnöke – valamint Miklóssy Ferenc az MKIK alelnöke adta át.

A pályázat célja az volt, hogy a magyar kézművesség értékeit és mestereit elismerje, bemutassa a minőségi kézműipari termékeket, öregbítse a magyar termékek jó hírét valamint hogy emelje a kézműves szakma rangját.

Feltöltő

Fel