Eredményesen szerepelt a szépíró versenyen a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákja

A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma kétfordulós szépíró versenyt hirdetett. A verseny célja a kézzel írás népszerűsítése volt. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolát Horváth Alíz képviselte.

A verseny első fordulójára egy prózai szöveg lemásolásával lehetett jelentkezni. A beérkezett munkákból a zsűri kiválasztotta korcsoportonként a 15 legszebbet, ezek alkotói vehettek részt a döntőn. A neves versenyre – mely nemcsak egy országos döntőként fogható fel – határon túlról, Erdélyből, Kárpátaljáról is érkeztek versenyzők. Az első fordulót követően – 410 versenyző közül – az iskolánkat képviselő Horváth Alíz, 5. A osztályos tanuló bejutott a végső megmérettetésre.

A verseny döntője 2017. november 15-én Széphalomban került megrendezésre a Magyar Nyelv Múzeumában. Alíz példás helytállással képviselte iskoláját, munkájával korcsoportjában a Kárpát-medence 14 legszebben író fiatalja között végzett. Felkészítője Éváné Tarr Györgyi tanárnő. Az elért eredményhez szívből gratulálunk!

Kissné Murányi Andrea

Feltöltő

Fel