Átadták a Szent Erzsébet díjat

A X. Őszi Szent Erzsébet Napok programsorozat keretében a várkápolnában tartott szentmise után adták át Sárospatak Város Önkormányzatának díját, a Szent Erzsébet díjat.

Szent Erzsébet díj adományozható az egészségmegőrzés, a betegség megelőzés és gyógyítás, valamint karitatív területen hosszú időn keresztül, magas színvonalon végzett tevékenység elismeréseként. Aros János polgármester idén Tarnavölgyi Bélánénak nyújtotta át a Szent Erzsébetet ábrázoló emlékplakettet és oklevelet.

Az alábbiakban az elhangzott laudációt olvashatják:

“Sárospatakon pontosan hatvan évvel ezelőtt, 1957-ben a korábbi katonai laktanya átalakításával a József Attila utca 10. sz. alatt kezdődött el az intézményi bentlakásos ellátás. Ekkor még Járási Szociális Otthon elnevezéssel, 147 férőhelyen működött.

Tarnavölgyi Béláné 1973. februárjától dolgozott a sárospataki Szociális Otthonban, kezdetben, mint adminisztrátor, majd mint könyvelő. Szakmai tudásának fejlesztésére 1981-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola szociális szervező szakán szerzett diplomát.

Ekkor már aktív szerepet vállalt az otthon bővítésében. Végardón, valamint Dorkó tanyán Öregek Napközi Otthona nyílt, majd a házi gondozó szolgálat szociális otthonhoz történő integrációjával létrejött a településen egy komplex feladatot ellátó gondozási központ.

1985-től nevezték ki ennek az Egyesített Szociális Intézménynek a vezetőjévé. 25 év vezetői tevékenységének eredményeképpen a szociális ellátás szakmai szemléletmódja, a gondozás színvonala, valamint az ellátás körülményei jelentős fejlődési folyamaton mentek keresztül.

Az intézménynél eltöltött 35 évnyi munkája során számtalan idős, illetve fogyatékos személy elhelyezését segítette megoldani, sok ellátott és hozzátartozó lehet hálás önzetlenségéért.

2007-ben miniszteri kitüntetésben, PRO CARITATE Díjban részesült.

Több évtizeden keresztül, hivatástudattal végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Sárospatak Város Önkormányzata Szent Erzsébet díj adományozásával fejezi ki köszönetét.”

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

 

Feltöltő

Fel