Jól szerepeltek a pataki karatékák a barcelonai Európa Bajnokságon

Spanyolországban, Barcelonában rendezték meg október 28-29-én az IKO Matsushima Európa Bajnokságot, melyen három sárospataki karatéka is részt vett. 29 ország nevezett a megmérettetésre, mely nyílt volt, így nem csak európai országok indulhattak. A versenyről és az eredményekről a pataki karatékák edzője, Velmovszki József számolt be.

„A barcelonai Európa Bajnokságon három versenyző indult a Sárospataki Kyokushin Karate Sportegyesülettől. Szólya Erik, Búza Ábel és Velmovszki Dóra léptek tatamira Spanyolországban. A bajnokságra 29 országból érkeztek karatékák, nagyon nagy erőpróba volt mindannyiuknak.

Szólya Erik most nem a saját súlycsoportjában indult. A sorsolás úgy hozta, hogy a holland Európa Bajnokkal került össze, aki ellen tisztességesen helyt állt végig a két perces küzdelem alatt. Azonban bírói döntés született, melyben a hollandot hozták ki nyertesnek.

Búza Ábel előnyerőként lépett szőnyegre. Chilei ellenfelét megverte egy fejrúgással, majd egy spanyol versenyző következett. Ábel – szerencsétlenségére – öt másodperccel a küzdelem vége előtt elkapott egy fejrúgást ellenfelétől, így kikapott. Azonban így is a dobogó második fokára állhatott fel!

Velmovszki Dóra lépett utoljára tatamira. Először egy spanyol, majd egy német, végezetül pedig egy görög karatékával kellett megküzdenie. Dórának kifejezetten nehéz dolga volt, mert a három mérkőzést 15 percen belül teljesítette. A spanyol ellenfele feladta a leckét, nehezen indult a küzdelem, de Dóra tudta hozni a formáját, egy fejrúgással megnyerte a mérkőzését. Ezután a német versenyzőt 23 másodpercen belül két fejrúgással verte meg. Végezetül pedig a görög ellenfél következett, akit könnyen legyőzött, így Velmovszki Dóra Európa Bajnok lett Spanyolorszában!”

Gratulálunk a versenyzőknek és az egyesületnek!

Feltöltő

Fel