Ismét jótékonysági vadászatot tartottak Sárospatakon

Jótékonysági apróvad társasvadászatot tartottak november negyedikén, Sárospatakon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadászkamara szervezésében, a Kossuth Vadásztársaság együttműködésével. Már harmadik éve, hogy az őszi időszakban társadalmi felelősségvállalásuk részeként anyagiakkal segítik a résztvevő vadászok a B-A-Z-Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központját. A pénzből a beteg gyermekek ellátását segítő egészségügyi eszközöket fog vásárolni a kórház.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is félmillió forinttal tudják támogatni a gyermekek kezeléséhez szükséges eszközök beszerzését, így a kezdeményezés létrejötte óta már másfél millió forint értékben tudtak hozzájárulni a vadászok a gyermekek kezeléséhez.

Tóth Á. Dénes, vadászkamarai titkár elmondta, a résztvevő vendégvadászok 25 ezer forintos részvételi díjat fizetnek be, a szervezési költség levonását követően fennmaradó összeget a kamara kiegészítésével decemberben adják majd a gyermekosztály vezetőinek. Kriston Nándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadászkamara elnöke szerint fontos, hogy a civil lakosság ne csak arról halljon híreket, hogy milyen vadászati események történnek a megyében, hanem tapasztalják meg az összefogást is. A vadászok ugyanis segítő szándékú emberek – hangsúlyozta az elnök.

“Mi most is örömmel vállaltuk a szervezést, fácánvadászatra volt lehetőségük a hozzánk érkezőknek” – mondta Géczi Ferenc. A Kossuth Vadásztársaság elnöke szerint a több, mint 13 ezer hektáros területek alkalmasak arra, hogy nagyobb társasvadászatnak helyet és teret biztosítsanak, ráadásul nem áll távol a jótékonykodás a patakiaktól, hiszen évek óta decemberben egy tál meleg ételt biztosítanak a rászorulóknak is – emlékeztetett az elnök. A társaság vadászat sikeres volt, hiszen szép teríték előtt tiszteleghettek a vadászok, további eredményessége pedig decemberben testesül meg, amikor átadják a B-A-Z-Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának az 500.000 Ft-ot.

Kép és szöveg: Prokop Viktor

Feltöltő

Fel