Hamarosan indul az aneszteziológiai szakrendelés a Rendelőintézetben

Mint arról már korábban hírt adtunk, a II. számú felnőtt háziorvosi körzetben megkezdte munkáját Dr. Vajas Zsuzsa Andrea. A doktornő emellett anaeszteziológia és intenzív terápiás szakorvos. Személye segítette Sárospatak Város Rendelőintézetét, hogy az aneszteziológiai szakrendelését is beindíthassa. Bereiné Dr. Jakab Beáta, intézményvezető elmondta:

„Dr. Vajas Zsuzsa Andrea nagyon nagy segítség nekünk. Nemcsak azért, mert az alapellátási feladatok teljes körűen biztosítva vannak a II. körzetben, hanem mert ő lesz az, aki az aneszteziológiai szakrendelésen majd a szakorvosi feladatokat ellátja. Így hatékonyan részt vesz nem csak az alapellátási, hanem a járóbeteg szakellátási feladatokban is.”

Mint kiderült, a Rendelőintézet számára alapvetően fontos ez a szakrendelés, hiszen több olyan egynapos sebészeti beavatkozás van, amelyek szakmai protokollja előírja azt, hogy a beteg előzetesen aneszteziológiai rendelésen részt vegyen. Ezért jelenleg a betegeknek sokat kell utazniuk Szerencsre vagy Sátoraljaújhelybe. Éppen ezért tartotta célszerűnek létrehozni ezt a szakrendelést a Rendelőintézet, hogy helyben is megoldott legyen az aneszteziológia. Ezek után már teljes körűen el tudja végezni az intézmény a diagnosztikai vizsgálatokat.

„A szakrendelésnek már most jogerős működési engedélye van. Egyenlőre nem közfinanszírozott formában indítjuk majd be. Amennyiben azonban meglesz a kapacitásbefogadásunk, akkor már közfinanszírozott ellátásként szerepel majd az aneszteziológia, ennek ellenére valamennyi anaeszteziológiai vizsgálat, mely a Rendelőintézetben elvégzendő egynapos sebészeti beavatkozásokhoz kapcsolódik ingyenes a betegek részére.”

Bereiné Dr. Jakab Beáta azt is elmondta, további szakmabővítés is folyik a Rendelőintézetbe.

Feltöltő

Fel