Új röntgenberendezések Sárospatak Város Rendelőintézetében

Sárospatak Város Önkormányzatának képviselői szeptemberi testületi ülésükön hagyták jóvá Sárospatak Város Rendelőintézetének kérelmét, melyben egy új, korszerű, digitális röntgen gép beszerzéséhez kértek támogatást. A gép most megérkezett, a héten beszerelésre kerül, majd a dolgozók oktatását követően, ismételten használható lesz, mely által így egy gyorsabb és hatékonyabb röntgendiagnosztikával tudja a Rendelőintézet ellátni a területén élő lakosságot.

Bereiné Dr. Jakab Beáta, Sárospatak Város Rendelőintézetének vezetője megkeresésünkre elmondta,

Önerőből és a Képviselő-testület támogatásával egy Philips típusú, teljes digitális röntgenberendezést sikerült megvásárolnunk. Az új gép hétfőn érkezett meg, a napokban szerelik be. Teljesen más a letelepítése ennek a röntgennek. Sajnos még nem tudjuk használni, mivel ennek a röntgennek is vannak külön sugárvédelmi követelményei. Ez azt jelenti számunkra, hogy át kellett alakítanunk a röntgen helyiséget az előírásoknak megfelelően. Új ajtókat kellett kialakítanunk, másokat befalaznunk és az ólomtáblát is áthelyeztük. Ezek időigényes munkák, így a szakellátás emiatt és a gép beszerelése miatt ideiglenesen szünetel, de addig a betegek Sátoraljaújhelyben beutalóval zavartalanul igénybe vehetik ezt a szolgáltatást.

Ha ezek a munkálatok befejeződtek, akkor következik egy másik szakasz, mely során a dolgozók oktatása történik, melyről oktatási naplót vezetünk és megtörténik a gép végleges üzembe helyezése. Csak és kizárólag ezután tudjuk visszaadni a betegforgalom számára a röntgen ellátást.”

 

Jó hír, hogy nem csak egy röntgen újulhatott meg a Rendelőintézetben.

A héten kicserélték a fogászati röntgen berendezésünket is.

A Rendelőintézetben van egy panoráma röntgen. Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy a magát a szolgáltatást a Rendelőintézet nyújtja, mint egészségügyi szolgáltató, azonban a gép tulajdonosa a Bodrog Dentál Kft. Ők panoráma röntgen ellátást nyújtanak térítési díj ellenében, hiszen a fogászati röntgenek ezen része általában csak megyei ellátásban van közfinanszírozva. Egy nagyon kedvezményes árat alakítottunk ki a lakosok számára (3500 forint). Most hogy a mi röntgenünk megújul, és eleve átalakítottuk az egész helységet, a Bodrog Dentál Kft. is kicserélte a régi röntgenüket. Ez egy teljes oldalú képet adó röntgen, mely nagyobb, szélesebb felbontású. A gépet már üzembe is helyezték.”

Az új gépeknek köszönhetően Sárospatak Rendelőintézetének röntgen szakellátása és a fogorvosi röntgen szolgáltatása is teljesen megújul. A rendszer ezek után egy korszerűbb, hatékonyabb gépekkel működik majd tovább.

Feltöltő

Fel