Megnyílt a Szaunavilág a Végardó Fürdőben

A szaunázás egy egészséges dolog, nagyon jó, tisztító hatása van. Különféle típusú szaunák léteznek, melyek másképp hatnak szervezetünkre. Ezt jól tudják a sárospataki Végardó Fürdőben is, így évek óta működtetnek szaunát. Azonban most, saját erőből a már meglévőt is felújították, valamint létrehoztak több új szaunát is, melyek ünnepélyes átadása ma történt. A közel 50 millió forintból létrehozott Szaunavilágot november 10-től már a vendégek is kipróbálhatják.

Benkő Barnabás Zoltánné ügyvezető az átadó ünnepségen elmondta,

„Korábban volt már egy szaunánk, melyet nagy szeretettel látogattak a vendégeink, reméljük, hogy a most létrejött infra és finn szaunáinkat is sokan igénybe veszik majd és meglesznek elégedve a szolgáltatásokkal. A Szaunavilág tartalmaz egy infraszaunát, egy gőzkabint, két finn szaunát, egy csobbanómedencét és két szabadtéri öblítődézsát is kialakítottunk a teraszon. Mindezeken kívül készült még egy szolárium fülke is, valamint a szükséges kiszolgáló helységek is létrejöttek.

Az elmúlt héten próbaüzemet tartottunk, mely idő alatt rengetegen megfordultak az új szaunákban. Örömünkre szolgált, hogy a vendégek egybehangzóan meg voltak elégedve az új szaunákkal.”

A sárospataki Végardó Fürdő hosszú évek óta nyereséges. Évente, közel 250 ezer turistát tud fogadni és mintegy 100 millió forintnyi tiszta nyereséget termel. Ez azért is kiváló, mert mindezt körülbelül 3-3,5 hónap alatt teremti meg a nyári időszakban. Azonban a többi hónap nem túl bevétel gazdag, így az önkormányzat és a fürdő sokáig gondolkodott azon, hogy hogyan tudnának további bevételre alkalmas időszakot teremteni.

Aros János polgármester azt mondta,

„A legkézenfekvőbb ötletnek azt találtuk hogy egy téli fürdőt alakítsunk ki. Ez a tervünk sikeres is lett egy pályázaton, így jövő tavasszal 1,5 milliárd forintból megvalósítjuk ezt a kivitelezést. Azonban addig is saját erőből a Fürdő igyekszik olyan fejlesztéseket végrehajtani, amelytől több vendéget remélnek. Így hozták létra a Szaunavilágot, mely a főépület tetőterében került kialakításra. Az épület tetőszerkezetének időszerű volt már a felújítása, így ezt egy hasznos és egészséges beépítéssel kötöttük össze. Nagy segítségünkre volt a képviselő-testület, a felügyelő bizottság, a tervezők (Tóth László és Gál Károly), a kivitelező (Szerényi László) illetve a műszaki ellenőr (Lakatos István) is. Nekik köszönhetően készülhetett most el a Szaunavilág. A létesítmény közel 50 millió forintból valósult meg.”

A Szaunavilágot a Végardó Fürdő belépőjének valamint egy szauna belépő megváltásával vehetik majd igénybe a vendégek. Ezzel a látogatók – a fürdőben tartózkodási idejük alatt – korlátlanul használhatják mindegyik most újonnan kialakított szaunát.

Feltöltő

Fel