Tök jó délután volt a Kreatív Varázsszigeten

A Kreatív Varázssziget október 31-én tartotta a „Tök jó délután” elnevezésű foglalkozását. Ezen a délutánon Halloweenhez kapcsolódó dekorációkat, díszeket készítettek a hozzánk ellátogató, alkotni szerető vendégeink.

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már nálunk is elterjedt a divatja. A könyvtár gyermek- részlegében ezen a délutánon több munkadarab készült: szellem, denevér, pókháló –pókkal, tök alakú cukorkatartó, és függődísz formájában. A kisebb gyerekek inkább a billegő szellemet és a mókás arcú denevért választották. Míg a nagyobbak a tökös- denevéres-szellemes függődíszt és varrással készült fekete macskát készítették el. Nagyon tetszett a gyerkőcöknek a tök alakú cukorkatartó és a spatulából készült pókháló is. Több mint 40 fő vett részt, ezen foglalkozásunkon, mely azt mutatja, hogy ez a téma nagy népszerűségnek örvend.

Örülünk, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy gyermekeikkel ellátogatnak hozzánk és alkotással, olvasással, könyvkölcsönzéssel töltik ki szabadidejüket.

Krenyitzkyné Sárosi Krisztina

Feltöltő

Fel