Újra Asztaltársaság a Magyar Ifjakkal Sárospatakon

A Sárospataki Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület az idei évben is folytatta kulturális szalonestjét Asztaltársaság címmel, mely elsősorban a pataki fiatalokat szólította meg. Természetesen minden korosztályból szívesen várják az esemény szervezői a kedves érdeklődőket. Október 19-én este, az 1956-os forradalom és szabadságharc közelgő évfordulója apropóján az egyesület filmvetítésre várta Sárospatak lakosait.

Ezúttal a helyszín változott, mivel a Magyar Ifjak a sárospataki Cuvée Rendezvényházban kaptak lehetőséget a program megvalósítására. Ezúttal a „Játsszunk nyugodtan!” című film szolgált a beszélgetés alapjául. Ez a mondat Puskás Öcsi örökbecsű tanácsa volt az Aranycsapat tagjainak a mérkőzések előtt. A film lényegében a II. világháború végétől a rendszerváltozásig korképpel és jellemrajzzal szolgál a magyarországi kommunista diktatúráról. Mindezt Puskás életrajzába ágyazva, aki szimbolikus, majd ikonikus alakja lett a korszaknak. A 25 perces alkotás előtt és után Kavecsánszki Ádám, a Magyar Ifjak elnöke szólt az egybegyűltekhez, majd Czáboczky Szabolcs versét is meghallgathatták az estre érkező fiatalok és „korábban fiatalok”, akik közül többen a kommunista rendszerrel kapcsolatos gondolataikat, történeteiket osztották meg, melyet a fiatalabb korosztályhoz tartozók élénk figyelemmel kísértek. Az Asztaltársaság című programon debütált több olyan tag is, akik nemrég csatlakoztak az egyesülethez. A rendezvények sikerét és eredményességét az Ő közreműködésük is segítette.

A programsorozat decemberben folytatódik, ezért is érdemes követni a Magyar Ifjak Facebook/Instagram oldalát, amelyen naprakész információkkal és hírekkel látják el azokat, akik munkásságunk után érdeklődnek. Ezúton a Magyar Ifjak köszönik minden kedves jelenlévőnek, hogy megtisztelték Asztaltársaságukat.

Az eseményről a fotókat: Nagy Dániel, a beszámolót Remeczki Imre készítette.

Feltöltő

Fel