Megtartotta őszi ülését a Helyi Védelmi Bizottság

A Helyi Védelmi Bizottságnak jogszabályi kötelezettsége, hogy évente legalább két rendes ülést tartson. Tavasszal már megtörtént az első, az év további része pedig – szerencsére – rendkívüli esemény mentes volt, így következő rendes ülésüket most az ősz elején tartották meg.

A tagok értékelték az idei év eltelt időszakának főbb eseményeit, a 2017. évi feladatok végrehajtását valamint megtárgyalták még az év hátralévő időszakában várható eseményeket, jellemzően a téli időjárási körülményekre való felkészülést. Ennek érdekében a meghívott vendégek számot adtak arról, hogy ki-ki saját szervezetével milyen módon készül a téli időjárási viszonyokra, vagy az esetleges rendkívüli időjárási helyzetekre.

Az ülésen szót esett még a helyi területvédelmi tartalékos század felállításával kapcsolatos feladatok ellátásáról és az azzal kapcsolatos kötelezettségvállalásokról is.

A Helyi Védelmi Bizottság ülésén minden megjelent szervezet kifejtette, hogy legalább a korábbi éveknek megfelelő szinten kerül sor az idei téli időszakra való felkészülés. A Védelmi Bizottság teljes létszámában kész arra, hogy bármikor, szükség esetén beavatkozzon.

Feltöltő

Fel