Évadnyitó Gasztrokaland

Az őszi gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. Ehhez próbáltunk néhány ötletet adni a Gaszrtokalandra ellátogató olvasóinknak.

Az őszi gyümölcsök sokoldalú hasznosítása során készítettünk vitaminsalátát alma, cékla és sárgarépa felhasználásával. A gyümölcssaláta szintén almából, mazsola, mandula hozzáadásával készült és nem mindennapi módon, tejszínnel ízesítettük. Az egészséges táplálkozás jegyében vegán körtés zabkekszet is kóstolhattunk és zablisztes morzsasüteményt is készítettünk, melyet desszertként is bátran fogyaszthatunk. A megunhatatlan és népszerű kókuszgolyót zabpehellyel, mézzel és reszelt almával készítettük, mely méltán kapta az egészséges és finom jelzőt.

A közös munkát családias hangulatú beszélgetés, tapasztalat és receptek cseréje követte. Legközelebb decemberben várjuk a gasztronómia iránt érdeklődő látogatóinkat.

Trembeczkiné Ligay Klára

Feltöltő

Fel